Να μην το… ματιάσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς!
Πρόσωπα

Να μην το… ματιάσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς!

Είναι από τα Δημοτικά Συμβούλια του Βόρειου Τομέα που γενικώς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, χαρακτηρίζεται από τις ήπιου τόνους συνεδριάσεις, όπου κυριαρχούν κυρίως οι αντιπαραθέσεις επιχειρημάτων και όχι αιχμών. Και σε αυτό έχουν συμβάλει τόσο η στάση της δημοτικής Αρχής, όσο και εκείνη των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας.

Ο λόγος για το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως «κολλέγιο» συγκρινόμενο με αντίστοιχα Συμβούλια άλλων… γειτονικών Δήμων. Και για όσους σπεύσουν να υποστηρίξουν «μα καλά, τι προβλήματα έχει τώρα η Κηφισιά;», τους  ενημερώνουμε ότι -πλην των άλλων- πρόκειται για έναν Δήμο που έχει ενσωματώσει Δημοτικές Ενότητες με εντελώς ανομοιογενή γεωγραφικά, πληθυσμιακά και κυρίως οικονομικά στοιχεία κι αυτό, από μόνο του, αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα.

Η ουσιαστική διαφορά του είναι ότι σχεδόν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων του βάζουν σε πρώτο πλάνο την υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης και όχι την προβολή των παραταξιακών συμφερόντων τους. Έτσι, οι διαφορετικές οπτικές και πολιτικές μπορεί μεν, κάποιες φορές, να προκαλούν εντάσεις, αλλά σπανίως καταλήγουν σε ακραίες προσωπικές αντιπαραθέσεις. Κι ένα ακόμη ενδιαφέρον κι αξιοπρόσεκτο στοιχείο: είναι το μοναδικό Συμβούλιο, τουλάχιστον στους Δήμους του Βόρειου Τομέα που καλύπτει ειδησεογραφικά το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, όπου αρκετές φορές σύμβουλοι της πλειοψηφίας διαφοροποιούνται από τις εισηγήσεις της διοίκησης σε ορισμένα θέματα, χωρίς αυτό να προκαλεί τριβές (τουλάχιστον, εμφανώς) στην πλειοψηφούσα παράταξη, αλλά και χωρίς να διαταράσσεται η ηρεμία στο Σώμα.

Για να μην αναφερθούμε σε περιπτώσεις όπως αυτή της συνεδρίασης της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2016, όπου η συζήτηση επί της προτάσεως για το Στρατηγικό Σχέδιο 2015-2019 του Δήμου Κηφισιάς θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί σε αυτοδιοικητικό… σεμινάριο. Τόσο η διοίκηση, όσο και η μειοψηφία, προσήλθαν στη συνεδρίαση με συγκεκριμένες προτάσεις και διάθεση συνεργασίας και σύνθεσης, ενώ ακόμη και οι όποιες ενστάσεις διατυπώθηκαν κινήθηκαν και αυτές προς την κατεύθυνση να προσθέσουν και όχι να… διαιρέσουν.

Και μπορεί η δημοσιογραφική… διαστροφή να μας έχει «μάθει» ότι τελικώς είναι οι κακές ειδήσεις που «πουλάνε», ωστόσο εμείς ευχόμαστε το παράδειγμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κηφισιάς να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα Δημοτικά Συμβούλια της ευρύτερης περιοχής. Κι ελπίζουμε να μην το… ματιάσουμε!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet