Κάποιοι στο Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής χρειάζονται εντατικά μαθήματα πολιτικού savoir vivre
Πρόσωπα

Κάποιοι στο Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής χρειάζονται εντατικά μαθήματα πολιτικού savoir vivre

Αν δεν σέβεσαι ο ίδιος το «σπίτι» σου, δεν μπορείς να περιμένεις από τους άλλους να το κάνουν. Κι αν το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής είναι ο ύψιστος «οίκος» Δημοκρατίας στην πόλη, τότε μάλλον θα πρέπει κάποιοι να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αλλάξουν άρδην συμπεριφορά.

Ο νέος εσωτερικός κανονισμός που προανήγγειλε στη συνεδρίαση της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου 2016 ο πρόεδρος του Σώματος, Γεράσιμος Βλάχος, ζητώντας παράλληλα τις προτάσεις των συμβούλων για την κατάρτισή του, προκειμένου να αρθούν οι παρεξηγήσεις και να μπουν συγκεκριμένοι κανόνες, θα αποδειχθεί κενό γράμμα, εάν ορισμένοι εκλεγμένοι δεν συνειδητοποιήσουν ότι ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου προορίζεται για αντιπαραθέσεις πολιτικών επιχειρημάτων και όχι για «αρένα» εκδήλωσης προσωπικών επιθέσεων και ανταλλαγής προσβλητικών χαρακτηρισμών. Εξάλλου, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, έτσι και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, δεν είναι η έλλειψη κανονισμών και νόμων που προκαλούν πρόβλημα, αλλά η έλλειψη βούλησης να εφαρμοσθούν…

Το να απευθύνεται ο τέως δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, προς την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ελισάβετ Πετσατώδη, με εκφράσεις τύπου «ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται ή κοιμάσαι όρθια» ή να προσφωνεί τον πρόεδρο του Σώματος «γαμπρέ του δημάρχου», μάλλον υπερβαίνει κάθε ανεκτό όριο. Επίσης, δεν θα μπορούσε να διδαχθεί ως παράδειγμα πολιτικού savoir vivre ο χαρακτηρισμός του τέως δημάρχου ως «αρχιψεύταρου» από τον νυν δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, πέρα από πολιτικοί αντίπαλοι, είναι και συνδημότες. Άρα, κυκλοφορούν στην ίδια πόλη, συναντώνται σε κοινές εκδηλώσεις και υποτίθεται επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά του Δήμου και των δημοτών, ανεξάρτητα από τις λύσεις που προτείνει ο καθένας γι’ αυτά.

Άρα, οφείλουν, τουλάχιστον στο Δημοτικό Συμβούλιο, να «τραβήξουν μια γραμμή» στο όποιο παρελθόν, να ξεπεράσουν τις όποιες προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες, και να εστιαστούν στο κύριο αντικείμενο για το οποίο οι δημότες τους έστειλαν στα δημοτικά έδρανα.

Αναμφίβολα, ο πρόεδρος του Σώματος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων, τηρώντας πρώτα απ’ όλα ο ίδιος απαρέγκλιτα τον κανονισμό και επαναφέροντας στην τάξη όποιον σύμβουλο παρεκτρέπεται, ανεξαρτήτως σε ποια παράταξη ανήκει αυτός. Από εκεί και πέρα, όμως, και  κάθε δημοτικός σύμβουλος έχει την υποχρέωση να διαφυλάξει το θεσμικό όργανο που υπηρετεί και την ίδια την αξιοπρέπειά του…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet