Η Λ. Καρατζά “αξιοποιεί” τα “ρήγματα” στο αριστερό μέτωπο της διοίκησης Σ. Ρούσσου
Πρόσωπα

Η Λ. Καρατζά “αξιοποιεί” τα “ρήγματα” στο αριστερό μέτωπο της διοίκησης Σ. Ρούσσου

Ενδοπαραταξιακή εμπλοκή δημιουργήθηκε στην πλειοψηφούσα παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου με αφορμή τη συζήτηση για την κατάργηση της δωρεάν συνδρομής για τα μέλη του ΚΑΠΗ στο κολυμβητήριο της πόλης («Τρικυμία» στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις συνδρομές στο κολυμβητήριο). Μία εμπλοκή την οποία φρόντισε να υποδαυλίσει καταλλήλως η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Λούλα Καρατζά.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η συζήτηση για το θέμα είχε «ανάψει» για τα καλά, με τη διοίκηση να δέχεται τα αντιπολιτευτικά πυρά για την απόφασή της να βάλει συνδρομή 12 ευρώ μηνιαίως για τα μέλη των ΚΑΠΗ με ετήσιο εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ. Ωστόσο, το πρόβλημα προέκυψε από τη στιγμή που στο μέτωπο των αντιδράσεων τάχθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της πλειοψηφίας, από τον συνδυασμό Αντίσταση για τους Πολίτες του Χαλανδρίου, Τάσο Ευσταθίου και Χρυσούλα Μάζη. Αμφότεροι έκαναν λόγο για απόφαση που δεν προσιδιάζει με αριστερές διοικήσεις, ενώ ο κ. Τάσος Ευσταθίου έκανε λόγο για λογικές που έχουν να κάνουν με «νεοφιλελεύθερες» αντιλήψεις. Οι δύο σύμβουλοι ζήτησαν την απόσυρση της σχετικής διάταξης, προειδοποιώντας ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα ψηφίσουν «λευκό», όπως και τελικώς έπραξαν.

Ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος, στην τοποθέτησή του για το θέμα, δεν άφησε ασχολίαστες τις εν λόγω παρεμβάσεις, λέγοντας ότι «όσοι έχουν τέτοιες ευαισθησίες να τις μεταφέρουν στο κόμμα τους που είναι στην κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να ζητούν ορισμένοι «να απολογηθεί ο Δήμος για την πολιτική λογική συμβιβασμού της κυβέρνησης».

Κάπου εκεί η κα Λ. Καρατζά πήρε την… πάσα και βγήκε στην επίθεση. Απευθυνόμενη στον κ. Σ. Ρούσσο του είπε: «Εσύ πριν 15 μέρες ήσουν στο Tae Kwon Do και χτύπαγες παλαμάκια στον Τσίπρα και τώρα λες αυτά τα πράγματα; Ο Τσίπρας σε έβγαλε δήμαρχο, μην είσαι αχάριστος».

Τα σχόλια της κ. Λ. Καρατζά, όπως ήταν επόμενο, προκάλεσαν θύελλες αντιδράσεων στα έδρανα της πλειοψηφίας, με τον κ. Κωνσταντίνο Γερολυμάτο να απαντά στην επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι “τον δήμαρχο τον έβγαλαν οι πολίτες” και τον κ. Σ. Ρούσσο να προσθέτει με νόημα ότι «αφήστε την κα Καρατζά, αυτό έχει συνηθίσει να κάνει…».

Παρέμβαση επί του θέματος έκανε, όμως, και ο κ. Τ. Ευσταθίου, ο οποίος τόνισε ότι «ο κ. δήμαρχος δεν ανήκει στο κόμμα και άρα δεν μπορεί να γνωρίζει τις παρεμβάσεις που κάνω εγώ εκεί», προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν χρέωσε στη διοίκηση νεοφιλελεύθερη λογική, αλλά ότι οι λογικές των οικονομικών κριτηρίων στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών «που αρχίζει σιγά σιγά να εμφανίζεται στο προσκήνιο», είναι νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα.

Πάντως, «φαρμακερά» σχόλια για την όλη στάση της διοίκησης στο συγκεκριμένο θέμα ακούγονταν και στον προθάλαμο της αίθουσας συνεδριάσεων, δείχνοντας ότι το άλλοτε ενιαίο αριστερό μέτωπο στην παράταξη της διοίκησης έχει ήδη υποστεί τα πρώτα του «ρήγματα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet