Το «διαζύγιο» Ενότητας – Μ. Διακολιού και οι κομματικές ταυτότητες
Πρόσωπα

Το «διαζύγιο» Ενότητας – Μ. Διακολιού και οι κομματικές ταυτότητες

Μόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το «διαζύγιο» μεταξύ της Ενότητας Ανατροπής και Έργο για το Μαρούσι με τη μέχρι πρότινος δημοτική σύμβουλο της παράταξης Μαίρη Διακολιού.

Ο «γάμος» εμφάνιζε εδώ και μήνες σοβαρά προβλήματα, τα οποία εντάθηκαν μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: είχε στηρίξει προεκλογικά τη νυν παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου) και τη δημιουργία της ΛΑΕ, με τις θέσεις της οποίας τάχθηκε αναφανδόν η κα Μ. Διακολιού, γεγονός που σίγουρα δεν πρέπει να προκάλεσε αισθήματα ευφορίας στην τοπική Οργάνωση Μελών του κυβερνώντος κόμματος.

Ωστόσο, η κατ΄ ουσίαν αποπομπή της κας Διακολιού από την παράταξη αντιμετωπίζεται από τις δύο πλευρές με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Η ίδια η παράταξη, στην ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά αναγγέλλει την απομάκρυνση της δημοτικής συμβούλου από τις τάξεις της (Η Ενότητα «έδειξε την έξοδο» στη Μαίρη Διακολιού), δεν αναφέρεται πουθενά σε «κομματικούς λόγους» (σ.σ.: ο επικεφαλής Λευτέρης Μαγιάκης έχει πολλές φορές επαναλάβει ότι στην παράταξη οι αποφάσεις λαμβάνονται με όρους αυτοδιοικητικούς και τοπικούς και όχι κομματικούς). Αντιθέτως, η παράταξη επικαλείται συμπεριφορές της κας Διακολιού που, όπως σημειώνει, αντιβαίνουν στη θεσμική λειτουργία της Ενότητας.

Από την πλευρά της, η δημοτική σύμβουλος, στη δική της ανακοίνωση (Μ. Διακολιού: Μνημονιακοί οι λόγοι της διαγραφής μου…), θεωρεί την απομάκρυνσή της ως πράξη που εμφανέστατα έχει να κάνει με την «αντιμνημονιακή στάση της», θέτοντας σαφώς κομματικές παραμέτρους στο τοπικό πολιτικό ζήτημα που έχει ανακύψει. Μάλιστα, αποφεύγει να απαντήσει ευθέως στις κατηγορίες της πρώην παράταξής της, λέγοντας ότι αυτό θα το πράξει στα θεσμικά όργανα, στα οποία ωστόσο -σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Ενότητα- η ίδια αρνήθηκε να συμμετάσχει το τελευταίο διάστημα…

Σίγουρα η ιστορία του «διαζυγίου» δεν τελειώνει εδώ. Όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις αυτές, τα μεγαλύτερα προβλήματα ανακύπτουν μετά το διαζύγιο, ιδιαίτερα όταν οι «διαζευγμένοι» είναι υποχρεωμένοι να συμβιώνουν κάτω από την ίδια «στέγη», εν προκειμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και κάτι ακόμη· στις περισσότερες περιπτώσεις διαζυγίων η ευθύνη βαραίνει και τις δύο πλευρές, αν και όχι με το ίδιο ποσοστό συμμετοχής. Ωστόσο, εξίσου πολλές φορές, οι συνέπειες του διαζυγίου… διαχέονται στους πέριξ του ζευγαριού, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

Ας ελπίσουμε ότι στην περίπτωση του «διαζυγίου» της Ενότητας με την κα Μ. Διακολιού δεν θα υπάρξουν συνέπειες στο κυρίως αντιπολιτευτικό έργο, για το οποίο ο Μαρουσιώτικος λαός έστειλε τους συμβούλους της συγκεκριμένης παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και για να συμβεί αυτό, βασική προϋπόθεση είναι να αποφασίσουν οι πρωταγωνιστές της «εμπλοκής» τι είναι εκείνο που υπερισχύει για τους ίδιους: η κομματική ή η αυτοδιοικητική ταυτότητά τους;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet