Τα μυστικά της γυναικείας υγείας το καλοκαίρι
Για τη γυναίκα

Τα μυστικά της γυναικείας υγείας το καλοκαίρι

Άφθονα υγρά, περιβάλλοντα με ανεκτές θερμοκρασίες, ανοιχτόχρωμα ρούχα, όχι έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδίως τις μεσημβρινές ώρες: αυτές είναι απλές συμβουλές υγείας για όλους για τη θερινή περίοδο. Ειδικά για τις γυναίκες, όμως, το καλοκαίρι αυξάνεται δραματικά ο κίνδυνος για λοιμώξεις στην ευαίσθητη περιοχή, με συχνότερα αίτια λοιμώξεων τους μύκητες, αλλά και διάφορα αερόβια και αναερόβια μικρόβια και παράσιτα. Να σημειωθεί ότι η αφυδάτωση προδιαθέτει στην εκδήλωση φλεγμονών του ουροποιητικού, ενώ το καλοκαίρι καταγράφεται και έξαρση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Είναι απαραίτητα, λοιπόν, ορισμένα απλά πρακτικά μέτρα για να προληφθούν δυσάρεστες καταστάσεις:

  1. Έχετε μαζί σας πάντα τουλάχιστον ένα εφεδρικό μαγιό και να αλλάζετε, ώστε να μη μένετε με την υγρασία.
  2. Αποφύγετε την άμεση επαφή με την άμμο, όπου μπορεί να υπάρχουν μύκητες και άλλοι παθογόνοι μικροοργανισμοί. Χρησιμοποιούμε διαφορετικές πετσέτες για την ηλιοθεραπεία και το σκούπισμα του σώματός μας.
  3. Το καλοκαίρι κάνουμε συχνά ντους, γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούμε ένα υγρό καθαριστικό ειδικά γα την ευαίσθητη περιοχή και όχι τα κοινά αφρόλουτρα.
  4. Προτιμάμε πιο άνετα ρούχα και εσώρουχα (βαμβακερά και όχι συνθετικά) και αποφεύγουμε τα στενά και την εφίδρωση που προκαλούν.
  5. Τις δύο πρώτες ημέρες της περιόδου σας αποφύγετε να κολυμπάτε. Η χρήση tampon δεν συνιστάται για περισσότερες από 8 ώρες.
  6. Φροντίζουμε την υγιεινή μας πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή και χρησιμοποιούμε προφυλακτικό για την αποφυγή σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
  7. Ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας με πολλά υγρά και φρούτα, ενώ δεν… παρεκτρεπόμαστε με το αλκοόλ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet