Τα… «must» για το φαρμακείο των διακοπών
Για όλους

Τα… «must» για το φαρμακείο των διακοπών

Το καλοκαίρι είναι εξ ορισμού η εποχή των διακοπών και των εκδρομών. Όμως, οι υψηλές θερμοκρασίες, η παραμονή στη φύση και στα απρόοπτά της, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορούν είτε να προκαλέσουν μικροατυχήματα είτε να μας καταπονήσουν – και να χαλάσουν τις όμορφες στιγμές μας. Είναι, λοιπόν, σημαντικό, ιδίως αν έχουμε μικρά παιδιά, να έχουμε ένα μικρό φαρμακείο μαζί μας, με απολύτως απαραίτητα είδη, ώστε να μπορέσουμε να αντιδράσουμε άμεσα αν χρειαστεί.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι το περιεχόμενο του φαρμακείου μας εξαρτάται από τον προορισμό, τη διάρκεια και τον σκοπό του ταξιδιού, αλλά και από την κατάσταση της υγείας κάθε ταξιδιώτη – δεν χρειάζεται, λοιπόν, να μεταφέρουμε κάθε φορά… τα πάντα.

  • Οι μικροτραυματισμοί είναι συνήθεις και ιδού τα απολύτως απαραίτητα: βαμβάκι, οξυζενέ, ιώδιο και αποστειρωμένες γάζες, υποαλλεργικοί αυτοκόλλητοι μικροεπίδεσμοι, υποαλλεργικές αυτοκόλλητες ταινίες, αντιβιοτική σκόνη και αλοιφή.
  • Η δεύτερη κατηγορία υπεραπαραίτητων περιλαμβάνει θερμόμετρο, παυσίπονα ή αντιπυρετικά χάπια, αντισταμινικά, αντιμυκητιακές κρέμες, αλοιφές για τα τσιμπήματα.
  • Ο ήλιος και η θάλασσα επιβάλλουν τα κατάλληλα αντηλιακά για παιδιά και ενήλικες, τα οποία θα πρέπει να επιλέξουμε με τη μέγιστη προσοχή και να τα χρησιμοποιούμε τακτικά, ακόμα κι αν δεν πρόκειται να κολυμπήσουμε ή να κάνουμε ηλιοθεραπεία. Για την πιθανότητα ηλιακού εγκαύματος, θα χρειαστούμε καταπραϋντική κρέμα.
  • Τα ζωύφια είναι μία από τις ανεπιθύμητες παρέες του καλοκαιριού, οπότε χρειαζόμαστε εντομοαπωθητικό (κατά προτίμηση φυτικό), κρέμα, τζελ ή stick για τα τσιμπήματα από έντομα ή μέδουσες και φυτά.
  • Συμβουλευθείτε τον φαρμακοποιό σας για κατάλληλα σκευάσματα για ενοχλήσεις όπως η διάρροια, η δυσκοιλιότητα, η δυσπεψία, η ναυτία.
  • Πολύ χρήσιμες αποδεικνύονται οι οφθαλμικές σταγόνες για τον ερεθισμό των ματιών από τη θάλασσα ή από το νερό της πισίνας, αλλά ένα τσιμπιδάκι φρυδιών, για την περίπτωση που χρειαστεί να βγάλετε κάποιο αγκάθι από αχινό ή το κεντρί μέλισσας.

Και κάτι τελευταίο και σημαντικό: τα φάρμακα δεν συντηρούνται σε θερμοκρασίες άνω των 25 βαθμών, άρα δεν αφήνουμε το φαρμακείο μας… χύμα στην παραλία ή στο αυτοκίνητό μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet