Πέντε καλοκαιρινά… λάθη στη φροντίδα του δέρματος
Υγεία & Ευεξία

Πέντε καλοκαιρινά… λάθη στη φροντίδα του δέρματος

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, η ηλιοφάνεια, η εφίδρωση κάνουν την περιποίηση του δέρματός μας πιο απαιτητική το καλοκαίρι. Μάλιστα, από… κεκτημένη ταχύτητα ή από «κακή συνήθεια», το επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο, ξεχνώντας 5 βασικά σημεία φροντίδας. Ποια είναι αυτά;

  • Δεν πίνουμε αρκετό νερό. Ο βασικός κανόνας όχι μόνο για την επιδερμίδα, αλλά για ολόκληρο το σώμα μας είναι «πίνετε άφθονο νερό». Ειδικά για την επιδερμίδα, το νερό εξασφαλίζει την υγεία και την ελαστικότητά της. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι το καλοκαίρι ιδρώνουμε (δηλαδή αποβάλλουμε νερό από τον οργανισμό μας) περισσότερο, δύο λίτρα νερό την ημέρα είναι επιβεβλημένα.
  • Αργούμε να βάλουμε αντηλιακό. Αν περιμένουμε να βάλουμε αντηλιακό μόλις βγάλουμε το μπλουζάκι στην παραλία… χάσαμε. Γιατί το δέρμα μας χρειάζεται χρόνο (25-30 λεπτά) να απορροφήσει τα στοιχεία εκείνα που θα το προφυλάξουν από την υπεριώδη ακτινοβολία. Έτσι, πρέπει να υπολογίζουμε τον χρόνο μας και να μην αφήνουμε ούτε στο ελάχιστο το δέρμα μας εκτεθειμένο στις βλαπτικές ακτίνες του ήλιου.
  • Δεν ανανεώνουμε το αντηλιακό μας. Το να βάλουμε μία φορά αντηλιακό, σημαίνει σχεδόν… τίποτα. Είτε στο σώμα είτε στο πρόσωπο, πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανανεώνεται – και μάλιστα, τουλάχιστον κάθε δύο ώρες.
  • Κάνουμε ζεστά ντους. Είναι αρκετοί αυτοί που προτιμούν το ζεστό μπάνιο και το καλοκαίρι. Όμως, η υψηλή όμως θερμοκρασία του νερού συντελεί στην απομάκρυνση των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα την ξηρότητά της. Ένα χλιαρό ντους, λοιπόν, είναι η καλύτερη επιλογή για να σφίξει και να αναζωογονηθεί το δέρμα από τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής.
  • Αλλάζουμε προϊόντα περιποίησης. Το καλοκαίρι το δέρμα σκουραίνει και σχεδόν αναπόφευκτα χρησιμοποιούμε διαφορετικά καλλυντικά. Αυτό, όμως, ίσως προκαλέσει την «αντίδραση» του δέρματός μας καθώς δέχεται ένα διαφορετικό προϊόν. Έτσι, όσο μικρότερη απόκλιση έχουν τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε στη σύστασή τους, τόσο περισσότερο διευκολύνουμε και το δέρμα μας. Αν, μάλιστα, κάνουμε ένα προσωρινό «stop» στο μακιγιάζ, βοηθάμε το δέρμα μας να κάνει τις δικές του διακοπές!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet