Αθρόα προσέλευση στην εκδήλωση ενημέρωσης για τα δασικά θέματα
Ποιότητα Ζωής

Αθρόα προσέλευση στην εκδήλωση ενημέρωσης για τα δασικά θέματα

Η παρουσίαση του Θ΄ Κεφαλαίου του Δασικού Νόμου υπ΄ αριθμόν 4389/27-5-2016 πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και του Πεντελιώτη βουλευτή Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Δημαρά, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δ.Κ Πεντέλης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος δέχθηκε αντιπροσωπεία πολιτών του Ντραφιού που του εξέφρασε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, το θέμα της συνένωσης του Ντραφιού με τον Δήμο Πεντέλης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Τόσκας που συζήτησε με τους Πεντελιώτες θέματα που αφορούν τα προβλήματα αστυνόμευσης της ζώνης ευθύνης του Δήμου Πεντέλης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, οι οποίοι εξέτασαν κατά περίπτωση τα θέματα αρμοδιότητάς τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου «ο αγώνας του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη για να απαλλάξει από τον δασικό χαρακτήρα τις κεντρικές πλατείες και τους πατροπαράδοτους οικισμούς της Πεντέλης, δομημένους με άδειες από το ΄35 μέχρι το ΄45 βρίσκει για πρώτη φορά μετά τον 20ετή αγώνα ευήκοον ους».

Ο δήμαρχος στην ομιλία του τόνισε την ταλαιπωρία που υφίστανται όλα αυτά τα χρόνια οι Πεντελιώτες, κυρίως οι αυτόχθονες των οικισμών Γκορτζέζας, Αγίας Τριάδας, Μπουρμπάχτι, Καλλιθέας και Νταού Πεντέλης, όπως και οι καταστηματάρχες των κεντρικών πλατειών Αγίας Τριάδας και Χαραυγής της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης με την κύρωση των δασικών χαρτών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τον νέο νόμο δίνεται λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Απευθυνόμενος στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου τους προέτρεψε να εργαστούν σκληρά για την υλοποίηση των επιταγών του νόμου που, όπως σημείωσε, «θα απαλλάξουν τον Πεντελιώτη από την ομηρία».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης, ο πρώην πρόεδρος Εφετών Θεοχάρης Μπίρπος, ο άμισθος σύμβουλος του δημάρχου Κωνσταντίνος Καζάκος, ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ Βασίλης Τσολακίδης, ο δρ. Αθανάσιος Μανούρας, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, οι θεματικοί αντιδήμαρχοι Δήμου Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Άντα Μπούσουλα, ο τοπικός αντιδήμαρχος Πεντέλης Κωνσταντίνος Μωραΐτης, ο αντιδήμαρχος Ν. Πεντέλης Γεώργιος Μουαμελετζής, ο αντιδήμαρχος Μελισσίων Ηλίας Τσουχνικάς, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πεντέλης Κωνσταντίνος-Πολυχρόνης Τίγκας, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑ Δήμου Πεντέλης Άγγελος Παλαιοδήμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λευτέρης Κοντουλάκος, Μιχάλης Κολιός, Ιωάννης Ζώης, Λευτέρης Κιτσούλης, Δημήτρης Μιχαλέλης, Ηλίας Βιλιώτης, Καίτη Μασμανίδου, Τίτσα Κυβέλου, Παναγιώτης Μούστρης, Δήμητρα Κεχαγιά, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Νικόλαος Λίγκας-Καπλάνης και Γεώργιος Δρόσος, οι τοπικοί σύμβουλοι Πεντέλης Χρυσούλα Καπράλου-Σουτάδη και Κανέλλος Γεωργόπουλος, ο τοπικός  σύμβουλος Ν. Πεντέλης Άγγελος Πανδράς, οι τοπικοί σύμβουλοι Μελισσίων Απόστολος Φρατζής, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Γεώργιος Μαγιάτης και Μαρία Κρεμαστού-Κουζή, ο διοικητής του Α.Τ. Πεντέλης Παναγιώτης Σοφράς, ο διοικητής του Τ.Α. Πεντέλης Γεώργιος Τζατζάκης, ο δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, οι δασολόγοι Νίκος Χλύκας και Ελευθέριος Σταματόπουλος, ο δικηγόρος Μάριος Χαϊνταρλής, υπηρεσιακοί παράγοντες, και πλήθος δημοτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την κύρωση των δασικών χαρτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet