Ροή Ειδήσεων
Η Περιφέρεια Αττικής φιλοξενεί και συνδιοργανώνει στις 6 και 7 Οκτωβρίου το Clusters Meet Regions 2026 Η Περιφέρεια Αττικής φιλοξενεί και συνδιοργανώνει στις 6 και 7 Οκτωβρίου το Clusters Meet Regions 2026 Διακοπές ηλεκτροδότησης σε Βριλήσσια – Κηφισιά – Μελίσσια τη Δευτέρα 5/10 Διακοπές ηλεκτροδότησης σε Βριλήσσια – Κηφισιά – Μελίσσια τη Δευτέρα 5/10 Έκτακτες διακοπές υδροδότησης σε Κηφισιά – Ν. Ψυχικό – Χαλάνδρι την Κυριακή 4/10 Έκτακτες διακοπές υδροδότησης σε Κηφισιά – Ν. Ψυχικό – Χαλάνδρι την Κυριακή 4/10 Αυτοκίνητο έπεσε σε απόκρημνο σημείο στην Πεντέλη – Ένας τραυματίας Αυτοκίνητο έπεσε σε απόκρημνο σημείο στην Πεντέλη – Ένας τραυματίας Κ. Τσιαμπάς: Οι υπερκοστολογήσεις και ο ρόλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του κ. Μυλωνάκη Κ. Τσιαμπάς: Οι υπερκοστολογήσεις και ο ρόλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του κ. Μυλωνάκη Η Περιφέρεια Αττικής φιλοξενεί και συνδιοργανώνει στις 6 και 7 Οκτωβρίου το Clusters Meet Regions 2026 Η Περιφέρεια Αττικής φιλοξενεί και συνδιοργανώνει στις 6 και 7 Οκτωβρίου το Clusters Meet Regions 2026 Διακοπές ηλεκτροδότησης σε Βριλήσσια – Κηφισιά – Μελίσσια τη Δευτέρα 5/10 Διακοπές ηλεκτροδότησης σε Βριλήσσια – Κηφισιά – Μελίσσια τη Δευτέρα 5/10 Έκτακτες διακοπές υδροδότησης σε Κηφισιά – Ν. Ψυχικό – Χαλάνδρι την Κυριακή 4/10 Έκτακτες διακοπές υδροδότησης σε Κηφισιά – Ν. Ψυχικό – Χαλάνδρι την Κυριακή 4/10 Αυτοκίνητο έπεσε σε απόκρημνο σημείο στην Πεντέλη – Ένας τραυματίας Αυτοκίνητο έπεσε σε απόκρημνο σημείο στην Πεντέλη – Ένας τραυματίας Κ. Τσιαμπάς: Οι υπερκοστολογήσεις και ο ρόλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του κ. Μυλωνάκη Κ. Τσιαμπάς: Οι υπερκοστολογήσεις και ο ρόλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του κ. Μυλωνάκη

Τη σκηνοθέτιδα Ελευθερία Μπαμπάκου τίμησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Τη σκηνοθέτιδα Ελευθερία Μπαμπάκου τίμησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Τη μνήμη και το έργο της σκηνοθέτιδας Ελευθερίας Μπαμπάκου, η οποία επί σειρά ετών δημιούργησε και παρουσίασε στο κοινό δεκάδες παραστάσεων από το μετερίζι της θεατρικής σκηνής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τίμησαν παιδιά, συγγενείς, συνεργάτες, άνθρωποι του Δήμου αλλά και πλήθος κόσμου, που αγάπησε τα έργα της μέσα στα χρόνια. Σε μια σεμνή τελετή, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», παλιοί γνώριμοι συναντήθηκαν ξανά για να μιλήσουν και να θυμηθούν, όπως σημειώνει ο Δήμος, «την Ελευθερία, την Ελευθερία της Τέχνης, την Ελευθερία του Θεάτρου».

Κοινή διαπίστωση όλων, ότι η Ελευθερία Μπαμπάκου άφησε ως παρακαταθήκη στον πολιτισμό του Δήμου την αντισυμβατική, την εναλλακτική ματιά, την αφήγηση που προβληματίζει, που δημιουργεί σκέψεις, διαφορετικά συναισθήματα.

Στα χρόνια της προσφορά της, από την καθοδήγησή της πέρασαν εκατοντάδες ηθοποιών, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες, στα πρώτα τους βήματα. Μαζί συνέθεσαν και ανέβασαν πλήθος παραστάσεων, πάντα έξω από τη φόρμα που έχει συνηθίσει κανείς να βλέπει σε παραγωγές δημοτικών θεατρικών σκηνών.

«Η Ελευθερία σκεφτόταν και λειτουργούσε έξω από την πεπατημένη, βάζοντας μας και εμάς, όλους όσους απολαύσαμε τα έργα της, σε αυτήν τη λογική: να κοιτάξουμε πέρα από το προφανές, πέρα από την εικόνα, πέρα από τα συνηθισμένα», σχολίασε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Η παρακαταθήκη που άφησε, λοιπόν, η Ελευθερία Μπαμπάκου είναι μεγάλη. Η θεατρική ομάδα που συνεχίζει το έργο της, η «Ελευθερία Πράξεις», δίνει τακτικά παραστάσεις τόσο στον  Δήμο Ηρακλείου Αττικής, όσο και σε άλλες θεατρικές σκηνές. Τελευταία παράσταση, ο «Κοινός Λόγος».

Δημοφιλή άρθρα