Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αμαρουσίου στήριξαν θεατές του Φεστιβάλ
Πολιτισμός

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αμαρουσίου στήριξαν θεατές του Φεστιβάλ

Τις διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά της ανθρωπιάς, του ανθρωπισμού, της πραγματικής αρετής που εκπέμπει το έργο του Σοφοκλή «Η Αντιγόνη» έκαναν πράξη μέσα από την κοινωνική ευαισθησία τους οι εκατοντάδες θεατές της παράστασης στο Αμαλίειο Θέατρο, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

«Αντιγόνη» στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου
«Αντιγόνη» στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Το έργο, που αποτελεί ένα από ωραιότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς, ανέβασε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου, η εταιρεία θεάτρου «Τέχνη & Δράση», σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης βρέθηκε από νωρίς στον χώρο συγκέντρωσης των τροφίμων, εκφράζοντας κατά την υποδοχή των θεατών τις θερμές ευχαριστίες του γα τη στήριξή τους στο κοινωνικό έργο του Δήμου για τους ευπαθείς συμπολίτες μας.

Στον χαιρετισμό του μετά το πέρας της παράστασης, ο κ. Γ. Πατούλης συνεχάρη τους συντελεστές της εταιρείας θεάτρου «Τέχνη & Δράση» και ειδικότερα τον σκηνοθέτη της παράστασης και δάσκαλο της θεατρικής ομάδας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Αντώνη Περπινιά για, όπως ανέφερε, «την αξιέπαινη προσφορά τους στην πολιτιστική και καλλιτεχνική μας κληρονομιά και τη συμβολή τους στην προαγωγή του πολιτισμού στο Μαρούσι».

Τη θεατρική παράσταση παρακολούθησαν επίσης η σύζυγος του δημάρχου, πρόεδρος του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νικόλαος Πέππας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης και Πέτρος Κόνιαρης.

Το έργο ήταν σε σκηνοθεσία του Αντώνη Περπινιά, σε μετάφραση της Νίκης Τατάκη και μουσική του Γιάννη Σφυρή, ενώ έπαιξαν κατά σειρά εμφάνισης: Μαρίνα Μπακοπούλου – Αντιγόνη, Μάρα Κελίδη – Ισμήνη, Αντώνης Περπινιάς – Κρέων, Νίκος Τριανταφυλλόπουλος – Φύλακας, Γιώργος Περπινιάς – Αίμων, Αμαλία  Μαστοράκη – Τειρεσίας, Αντώνης Μπαργιαμάκης – Αγγελιοφόρος, Στεφανία Βάρδα – Ευρυδίκη, Ιωάννα Γεωργοπούλου – Εξάγγελος, Έστερ Καραχάλιου – Παιδί, Κορυφαίοι – Χορός: Σταμάτης Παπαευαγγέλου, Ρακέλ Σαλμόνα, Ιωάννα Γεωργοπούλου, Πηνελόπη Μπέτσιου, Εμμανουέλα Συνεσίου, Στεφανία Βάρδα, Γιώργος Καράτζαλης, Κώστας Στεφόπουλος, Γιάννης Σφυρής.

Το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται με «Αφιέρωμα στον Στράτο», την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00, με τους Θανάση Πολυκανδριώτη, Άγγελο Διονυσίου και Στέλιο Διονυσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet