Για πόσο θ’ αποφεύγει το Δ.Σ. το «πικρό ποτήρι» του Σιστοβάρη;
Κοινωνία

Για πόσο θ’ αποφεύγει το Δ.Σ. το «πικρό ποτήρι» του Σιστοβάρη;

Είναι ένα θέμα που χρονίζει, προβληματίζει, έχει νομικές διαστάσεις σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό και όχι μόνο, «ακουμπά» σε κοινωνικά ζητήματα και κυρίως, έχει αποτελέσει προεκλογική σημαία για ουκ ολίγες παρατάξεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Ο λόγος για το κληροδότημα Σιστοβάρη και την απόφαση για ανάκληση ή μη της άδειας λειτουργίας του επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τον χώρο, η οποία… ολημερίς εξαγγέλεται ότι θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το… βράδυ όμως «αναβάλλεται».

Μόνο που πλέον τα περιθώρια… στενεύουν, αφού ακόμη και η γνωμοδότηση επί του θέματος, την οποία η δημοτική Αρχή ανέθεσε σε εξωτερικό νομικό σύμβουλο έχει εκδοθεί (μάλιστα, δημοτικοί σύμβουλοι κατηγορούν τον δήμαρχο ότι, ενώ την είχε στα χέρια του εδώ και μήνες, δεν την έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρ’ όλο που -όπως υποστηρίζουν κάποιοι- έχει ενημερώσει σχετικώς τον επιχειρηματία).

Μάλιστα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, στη συνεδρίαση του Σώματος (Τρίτη 5 Ιουλίου 2016) έθεσε «τελεσίγραφο» προς τη διοίκηση να φέρει το θέμα προς συζήτηση «εντός 48 ωρών», σε ειδική συνεδρίαση, παρουσία παραγόντων της πόλης που, κατ’ αυτόν, θα συμβάλλουν στη συζήτηση, ενώ προκάλεσε όλους τους συναδέλφους του να μην απουσιάσουν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, εάν η διοίκηση συνεχίσει ν’ αναβάλλει τη συζήτηση του θέματος, «θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τους  υπεύθυνους ως πολιτικούς απατεώνες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Απουσία του δημάρχου, Γιάννη Σταθόπουλου, απάντηση στον επικεφαλής της μείζονος έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεράσιμος Βλάχος, ο οποίος επανέλαβε τη δέσμευση της διοίκησης να φέρει το θέμα προς συζήτηση «όταν είναι έτοιμη», συμπληρώνοντας ότι αυτό θα γίνει «σε σύντομο χρονικό διάστημα». «Όσο για τα “τελεσίγραφα” του κ. Ζορμπά, ούτε που τα άκουσα» είπε ο πρόεδρος, τονίζοντας ότι ο τέως δήμαρχος «είναι ο τελευταίος που μπορεί να θέτει “τελεσίγραφα” στη δημοτική Αρχή».

Ανεξαρτήτως πάντως από τα πολιτικά παιχνίδια και τις όποιες «κόντρες για το θεαθήναι», το «πικρό ποτήρι» για το Σιστοβάρη δεν μπορεί να το αποφεύγει εσαεί το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Εάν υπάρχει παρανομία, εις βάρος των συμφερόντων της Αγίας Παρασκευής, θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος. Εάν όχι, θα πρέπει να πάψει ο επιχειρηματίας να λειτουργεί υπό καθεστώς «ομηρίας» και να συνεχίσει απρόσκοπτος τη δραστηριότητά του. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα συντηρήσει μία «νοσηρή» κατάσταση, που όχι μόνο δεν τιμά το κορυφαίο δημοκρατικό όργανο της πόλης, αλλά ενισχύει τη φημολογία ότι και κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την υπόθεση…

Και επειδή η απόφαση είναι πολύ σοβαρή, θα πρέπει όντως (και σε αυτό έχει δίκιο ο κ. Β. Ζορμπάς) το Σώμα να συνεδριάσει όχι με απαρτία, αλλά στην ολομέλειά του, καθώς οι όποιες απουσίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να (παρ)ερμηνευτούν…

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Γ. Μπαχας

    Και αν δεν κανω λαθος , χρονικα και ως “ενοικιαση” να ειχε δωθει η προθεσμια εκκαθαρισης και απελευθερωσης του ακινητου τοποθετειται τον Ιουλιο του 2015..περαν αυτου καθε αδεια εκμεταλλευσης του κληροδοτηματος παυει να ισχυει αρα εμπιπτει νομικα ως “παρανομη χρησικτησια”…μιλαω διχως προτερη εν τω βαθει ερευνα επι του θεματος (για να μην παρεξηγηθω..) , πιστευοντας οτι σιγουρα υπαρχει ιστορικο ωστε να κινηθουν νομιμες διαδικασιες εξωσεως του τωρινου εκμεταλλευτη του κληροδοτηματος!

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet