Μεγάλα προβλήματα στην πυροπροστασία καταγγέλλει η Συμμαχία Πολιτών
Κοινωνία

Μεγάλα προβλήματα στην πυροπροστασία καταγγέλλει η Συμμαχία Πολιτών

Μεγάλα προβλήματα πυροπροστασίας αντιμετωπίζει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης όπως καταγγέλλει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Δεν έχουν καθαριστεί ακόμη τα οικόπεδα από τα ξερά χόρτα και οι προσλήψεις πυροφυλάκων στον Δήμο ολοκληρώθηκαν με τον ερχομό του Ιουλίου, καθώς, όπως τονίζει η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, το θέμα δεν ήρθε εγκαίρως στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Αναφορικά με τη σύσταση ομάδας εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, «θα τελειώσει το καλοκαίρι και ακόμα δεν θα έχει αρχίσει να λειτουργεί», επισημαίνει η παράταξη, αφού ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης «θυμήθηκε» να φέρει το θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Μεγάλα προβλήματα στον Δήμο μας με την πυροπροστασία
Φαίνεται ότι ο δήμαρχος… ξέχασε ότι το καλοκαίρι έρχεται κάθε… χρόνο

Το θέμα της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Ιδιαιτέρως το τμήμα της πυροπροστασίας χρειάζεται αυξημένα μέτρα αφού εντός των ορίων του Δήμου μας υπάρχουν τρία δάση. Του Μορέλα, κοντά στο δημαρχείο Πεύκης, του Κάσδαγλη ανάμεσα στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση και του Αργύρη, στη Λυκόβρυση. Στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέσαμε τους προβληματισμούς μας και ζητήσαμε εγρήγορση από πλευράς Δήμου. Δυστυχώς όμως εισπράξαμε όχι μόνο αδιαφορία, αλλά και απρεπή σχόλια. Είναι φανερό ότι οι διοικούντες είχαν ξεχάσει ότι το καλοκαίρι έρχεται… κάθε χρόνο.

Αλλιώς δεν εξηγείται ότι:

Ξέχασαν να φέρουν εγκαίρως στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) το θέμα της πρόσληψης πυροφυλάκων για τα δάση μας με αποτέλεσμα η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τον ερχομό του Ιουλίου. Δηλαδή την περίοδο των μεγάλων θερμοκρασιών δεν υπήρχε άνθρωπος στα δάση. Οι καταγγελίες που έγιναν στο Δ.Σ. για τον αδιαφανή τρόπο των προσλήψεων είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία.

Δεν καθάρισαν τα ξερά χόρτα ούτε στους δημοτικούς χώρους. Όπως ανέφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στο Δ.Σ. μόλις πριν από μια εβδομάδα καθάρισαν την πλατεία Παπανδρέου (Χαράς) στη Λυκόβρυση την ώρα που οι διαμαρτυρίες των κατοίκων ήταν έντονες για την πλήρη εγκατάλειψη.

Ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ δεν έχουν καθαριστεί τα ξερά χόρτα (ύψους δυο μέτρων) δίπλα από το εργοστάσιο Βενέτη, στον χώρο που ο Δήμος έχει τον λαχανόκηπο. Έχει αναρωτηθεί ο «υπό κηδεμονία» δήμαρχος Α. Μαυρίδης πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κατάσταση; Οι φωτογραφίες είναι από εκεί και έχουν τραβηχτεί στις 07-07-2016.

Τα ιδιωτικά οικόπεδα στην πλειοψηφία τους είναι πηγή κινδύνου για πυρκαγιά και ο Δήμος νομίζει ότι αρκεί μια ανακοίνωση, την οποία ελάχιστοι ιδιοκτήτες μπορεί να διαβάσουν. Οι σοβαρές διοικήσεις των δήμων και οι πραγματικοί δήμαρχοι λύνουν άμεσα αυτά τα προβλήματα. Γιατί το θέμα είναι να καθαριστούν τα οικόπεδα. Από τον Δήμο Πεύκης ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είχε παραδώσει το 2010 πλήρη κατάλογο με τα ονόματα και τις διευθύνσεις όλων των ιδιοκτητών, κάτι που επιβεβαίωσε στο Δ.Σ. και ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Μαυρίδης (συνωνυμία με τον δήμαρχο). Για τη Λυκόβρυση δεν αναφέρθηκε αν υπάρχει παρόμοιος κατάλογος.

Μόλις στο Δ.Σ. της 5ης Ιουλίου θυμήθηκε ο δήμαρχος να φέρει εισήγηση για «σύσταση ομάδας εθελοντών Πολιτικής Προστασίας». Θα τελειώσει το καλοκαίρι και ακόμα δεν θα έχει αρχίσει να λειτουργεί. Κι όμως η Πεύκη επί δημαρχίας Θεοδωρακόπουλου είχε μια οργανωμένη ομάδα που συντόνιζε η Σμαρώ Ηλιοπούλου, αλλά τη διέλυσαν επί θητείας Φωκιανού, προφανώς με εντολή του.

Το ξαναλέμε: το θέμα της πυροπροστασίας και γενικότερα της Πολιτικής Προστασίας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, την οποία φαίνεται ότι εμείς της αντιπολίτευσης αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα ενώ η δημοτική Αρχή αδιαφορεί προκλητικά. Δεν μπορεί όμως να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet