Γ. Σγουρός: Απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων στο Ελληνικό
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων στο Ελληνικό

Να προχωρήσει στη διενέργεια κατεπειγόντων υγειονομικών ελέγχων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό καλεί την Περιφέρεια Αττικής ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, τέως περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός.

Όπως τονίζει ο κ. Σγουρός οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμό μας και είναι άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη να μεταφερθούν σε ανθρώπινους χώρους, όπου θα εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωσή τους.

Στο Ελληνικό παραμένουν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης του κ. Γ. Σγουρού, εδώ και πολλούς μήνες χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας και φύλλου, στοιβαγμένοι σε χώρους λίγων τ.μ., χωρίς ούτε καν τους υποτυπώδεις κανόνες υγιεινής, ενώ η σίτιση, όπως και η παροχή νερού είναι πολλές φορές ανεπαρκής. Την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί με τον συνωστισμό και την έλλειψη κανόνων υγιεινής δυστυχώς επιδεινώνουν οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Ο κ. Γιάννης Σγουρός σημειώνει ότι «είναι αναιτιολόγητο από πλευράς κυβέρνησης να μην βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών, ιδίως από τη στιγμή που η προσφυγική κρίση και η πίεση προς την Ελλάδα δείχνει προσωρινά τουλάχιστον να αποκλιμακώνεται».

Να τηρήσει τα υπεσχημένα ζητεί από την κυβέρνηση ο κ. Γ. Σγουρός, καθώς, όπως σημειώνει, το Ελληνικό υποτίθεται ότι αδειάζει από τον περασμένο Απρίλιο. Παράλληλα καλεί την Περιφέρεια Αττικής «να πάψει να έχει παθητικό ρόλο και να ασκήσει όλες τις αρμοδιότητες που έχει από τον νόμο, με στόχο τον άμεσο τερματισμό των απαράδεκτων αυτών συνθηκών διαβίωσης, που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet