«Tierra Arrada» από την Underground Youth Orchestra
Πολιτισμός

«Tierra Arrada» από την Underground Youth Orchestra

Mε συνοδοιπόρους την Έλλη Πασπαλά και τους νέους τραγουδιστές Κωνσταντίνα Κορδούλη, Δήμητρα Σελεμίδου και Απόστολο Κίτσο, η Underground Youth Orchestra βρίσκει τον επόμενο σταθμό του καλοκαιρινού της ταξιδιού στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 «Νύχτες Αλληλεγγύης» του Δήμου Χαλανδρίου, το Σάββατο 16 Ιουλίου.

Η 40μελής ορχήστρα νέων Underground Youth Orchestra παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια από τη λατινοαμερικανική γη, αλλά και τις επιδράσεις τους στη μουσική άλλων χωρών. Η παράσταση «Tierra Arrada» (καλλιεργημένη γη) είναι ένα μαγικό ταξίδι και μια βαθιά αναζήτηση στη φλογερή ψυχή της νοτιοαμερικάνικης γης, αλλά και κάθε γης που γίνεται πατρίδα όταν καλλιεργείται.

Η συμφωνική ορχήστρα νέων Underground Youth Orchestra με την Έλλη Πασπαλά υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, ερμηνεύει έργα των: H. Villa-Lobos, E. Gismodi, L. Bonfa, A. Piazzolla, J. Morel, A. Youpanki, Α. Ramirez, Inti-Illimani, C. Gardel, Zequinha de Abreu καθώς και παραδοσιακά λατινοαμερικάνικα τραγούδια.

Η Underground Υouth Orchestra (UYO) ιδρύθηκε το 2010. Δημιουργήθηκε από ένα σύνολο παιδιών που επιθυμούσαν να κάνουν μουσική μαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο, εξ ου και το όνοµα της ορχήστρας («underground» σημαίνει στα αγγλικά «υπόγειο»). Τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες της είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γρήγορα, η μουσική ομάδα κατάφερε να διακριθεί, να συμμετάσχει σε φεστιβάλ και να πραγματοποιήσει συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόμουσων. Το σχήμα αποτελείται σήμερα από 45 σπουδαστές ηλικίας 10 – 24 ετών και συµπληρώνεται από επαγγελματίες μουσικούς (Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Φρανκ Σεστάνι, Αντονέλα Σέφα, Όσβαλντ Αμιράλις). Καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος του συνόλου αλλά και ενορχηστρωτής είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Μέχρι σήμερα η UYO έχει δώσει 40 συναυλίες στην Αθήνα και σε πόλεις της Ελλάδας. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της cd µε ζωντανές ηχογραφήσεις της. Το ρεπερτόριό της έχει αφετηρία την κλασική μουσική, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα της σύγχρονης δημιουργίας ενώ τα προγράμματά της συχνά έχουν θεματικό χαρακτήρα (Λατινική Αμερική, Νότια Ευρώπη, συμφωνικά έργα Ελλήνων συνθετών, μουσική για τον κινηματογράφο, θρησκευτική μουσική για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα). Εδώ και έναν χρόνο, η Ορχήστρα έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κύριος στόχος του οποίου είναι να φέρει σε επαφή το παιδικό και νεανικό κοινό µε τον μαγικό κόσμο της ορχήστρας.

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη.
Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet