Ερώτηση για τις εργασίες στο πάρκινγκ Ευτέρπης κατέθεσε η Ενότητα
Ποιότητα Ζωής

Ερώτηση για τις εργασίες στο πάρκινγκ Ευτέρπης κατέθεσε η Ενότητα

Ερώτηση για το γκαράζ της Ευτέρπης υπέβαλαν προς τη δημοτική Αρχή οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζ0νος μειοψηφίας (Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι) Λευτέρης Μαγιάκης, Πέτρος Κούκουζας και Δημήτρης Κουτσουβέλης.

Στην ερώτησή τους οι τρεις σύμβουλοι αναφέρουν:

Συμπληρώνονται δύο μήνες από την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή υπόγειου γκαράζ αυτοκινήτων στην πλατεία Ευτέρπης. Εν τούτοις η πρόοδος των εργασιών είναι πολύ μικρή και το εργοτάξιο μοιάζει μάλλον με βομβαρδισμένο τοπίο, παρά με χώρο εκτέλεσης ενός τόσο τεχνικά πολύπλοκου έργου.

Οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της περιοχής, παρά τις κινητοποιήσεις τους, στην ουσία παραμένουν απληροφόρητοι για την εξέλιξη του έργου.

Όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Κέντρου βιώνουν τη δυσχερή προσβασιμότητα προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ και το κυκλοφοριακό χάος που έχει ήδη δημιουργηθεί, πριν αρχίσουν οι εργασίες.

Με επιστολή μας προς τη ΣΤΑΣΥ ζητήσαμε να πληροφορηθούμε τη θέση της εταιρείας σε ό,τι αφορά στην ασφαλή λειτουργία του σταθμού Αμαρουσίου κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου και αναμένουμε απαντήσεις.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω και προς πληροφόρηση όλων των ενδιαφερομένων

Ερωτάται η δημοτική Αρχή

  • Υπάρχει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα του έργου, ποιες είναι οι αποκλειστικές προθεσμίες και πότε σκοπεύει να το δώσει στη δημοσιότητα η δημοτική Αρχή;
  • Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες εφαρμογής του έργου και έχουν υποβληθεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και αν ναι πότε μπορεί να ορισθεί ημερομηνία ενημερωτικής συνάντησης της παράταξής μας με την Υπηρεσία;
  • Έχουν συμφωνηθεί με τη  ΣΤΑΣΥ τα μέτρα ασφαλείας που απαιτείται να ληφθούν κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου;
  • Τι εγγυήσεις έχει πάρει η δημοτική Αρχή από τον ανάδοχο για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, με δεδομένο ότι το έργο επιδοτείται με πάνω από 1.000.000€ από τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο και προϋπόθεση για την εκταμίευση του ποσού είναι η ολοκλήρωσή του κατά 50%, το αργότερο μέχρι 31-3-2017;

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet