Διεθνής επιτυχία του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης
Κοινωνία

Διεθνής επιτυχία του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τεχνολογίας αυτοκινήτου σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

Το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης είναι το μοναδικό δημόσιο ελληνικό σχολείο που εκπροσώπησε τη χώρα μας στον Παγκόσμιο διαγωνισμό «4×4 Land Rover in schools» που διεξήχθη στο Birmingham της Αγγλίας, από τις 4 έως 6 Ιουλίου 2016, κατακτώντας τη 15η θέση.

Η ομάδα μαθητών NewGen Motors του Λυκείου Φιλοθέης μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φόρμουλας «F1 in schools», προκρίθηκε να συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «4×4 Land Rover in schools», παρουσιάζοντας το δικό της αμαξίδιο.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό
Οι ομάδες που διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό

Παρά τον λιγοστό χρόνο προετοιμασίας και το χαμηλό budget που διέθετε, κατάφερε να κερδίσει αξιόλογη θέση στην παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα σε 21 ομάδες (πρώτη θέση κατέλαβε η Αυστραλία με ομάδα 13 ατόμων και οικονομικό προϋπολογισμό 70.000 ευρώ). Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναγωνιστούν και να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στις Φυσικές Επιστήμες, στις Νέες Τεχνολογίες, στη Μηχανική και τα Μαθηματικά.

Τα παιδιά που εκπροσώπησαν την ομάδα NewGen Motors στην Αγγλία είναι οι: Χρήστος Γκάγκας, Νικόλας Οικονόμου και Κώστας Αθανασίου. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι οι: Κωστής Καγιούλης, Γιάννης Ιατρούδης και Αρτεμισία Ντούζου, με υπεύθυνο καθηγητή τον λυκειάρχη Πέτρο Ματζάκο. Σημαντική η βοήθεια των καθηγητών: Γεώργιου Κόρακα (φυσικός) και Βάιου Μπασμπαλέρη (χημικός).

Η ομάδα NewGen Motors βρήκε η ίδια τους χορηγούς – υποστηρικτές της, οι οποίοι είναι: Όμιλος Εταιριών Σφακιανάκης, Euronbank, ΧΥΖ Production, Multitools, Eosnet, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Φιλοθέης, ΟΚΑΠΑ και Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 210 6823150.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet