Νέες άμεσες επεμβάσεις ΣΠΑΠ για την καταστολή πυρκαγιών
Αυτοδιοίκηση

Νέες άμεσες επεμβάσεις ΣΠΑΠ για την καταστολή πυρκαγιών

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού  (ΣΠΑΠ) επενέβη πολύ γρήγορα και συνέδραμε το Πυροσβεστικό Σώμα, με εργαζομένους, εθελοντές και οχήματα, στην κατάσβεση δύο πυρκαγιών που σημειώθηκαν την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στο Πάτημα Χαλανδρίου και το Πικέρμι αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στην πρώτη φωτιά, που εκδηλώθηκε στο Πάτημα Χαλανδρίου, βρέθηκαν αμέσως οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, υδροφόρες και οχήματα του ΣΠΑΠ και της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, τα οποία κατάφεραν άμεσα να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου, Δημήτρης Χριστουλάκης και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδας και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ, Πέτρος Πουλάκης.

Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, στο ρεύμα της ανόδου, στο ύψος του Πικερμίου.  Στο σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά επενέβη το Πυροσβεστικό Σώμα, με 25 πυροσβέστες και 10 οχήματα. Έφθασε επίσης, άμεσα, κλιμάκιο του ΣΠΑΠ με τρία οχήματα, που βρισκόταν σε επιφυλακή με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου, τμήματα της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας και από πλευράς εθελοντικών ομάδων η ΕΟΜΑΚ και η ΕΘΟΡΠ, που συνέδραμαν σημαντικά στο έργο της κατάσβεσης, με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο πριν πάρει απειλητικές διαστάσεις.

Παρόντες στο σημείο της φωτιάς ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βασίλης Πιστικίδης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, ο αντιδήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας και μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ, Παναγιώτης Λάμπρου, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζής και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής, Αναστάσιος Γιώτης.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αναφερόμενος στα δύο τελευταία συμβάντα, δήλωσε:

«Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης για άλλη μια φορά επενέβησαν άμεσα ώστε να βοηθήσουν το Πυροσβεστικό Σώμα στο έργο του σε δύο συμβάντα σήμερα. Ο ΣΠΑΠ συνέδραμε στην επιχείρηση κατάσβεσης με οχήματα και εθελοντές, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή των Δήμων. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους για τη συλλογική προσπάθεια και την αγαστή μας συνεργασία που για άλλη μία φορά υπήρξε άκρως επιτυχής.

Θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση για τυχόν άλλα περιστατικά, τόσο στο Πεντελικό, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων Μελών μας, ειδικά σε μέρες όπως η σημερινή, που το επίπεδο επιφυλακής «4» στο οποίο βρισκόμαστε επιβάλλει πολύ μεγαλύτερη προσοχή. Καλώ όλους τις ημέρες που έχουμε τέτοιες συνθήκες να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην έχουμε άλλα δυσάρεστα περιστατικά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet