«Προτεραιότητα για τη διοίκηση Αμαρουσίου η αναβάθμιση των γειτονιών»
Ποιότητα Ζωής

«Προτεραιότητα για τη διοίκηση Αμαρουσίου η αναβάθμιση των γειτονιών»

Σε ερωτήματα του Συλλόγου Πολυδρόσου σχετικά με το έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης που εκτελείται στην περιοχή (Ο Σύλλογος Πολυδρόσου για το έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης) απαντά ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Έργων και Μελετών του Δήμου, Βασίλης Κόκκαλης, τονίζοντας ότι η αναβάθμιση των γειτονιών του Αμαρουσίου είναι προτεραιότητα για τη διοίκηση του Δήμου.

Ακολουθεί η απάντηση του αντιδημάρχου:

H αναβάθμιση των γειτονιών του Αμαρουσίου είναι προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Πολυδρόσου για το έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης που εκτελείται στην περιοχή, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου

Πράγματι υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του, εξαιτίας του γεγονότος ότι υπήρξαν απρόβλεπτες καταστάσεις. Συγκεκριμένα, δόθηκαν παρατάσεις οι οποίες αφορούσαν τη μη έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών. Για παράδειγμα ο λογαριασμός που υπεγράφη στις 29/12/2015 εξοφλήθηκε στις 16/3/2016 λόγω λογιστικού λάθους άλλων φορέων, γεγονός που οδήγησε σε διακοπή εργασιών. Επίσης χρειάστηκε να τροποποιηθεί ο κωδικός του έργου και προβήκαμε σε αντίστοιχη μεταβολή του πλαισίου της Β΄ τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος 2016 με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της εξόφλησης του 10ου λογαριασμού και άρα την εκ νέου διακοπή εργασιών. Η προσπάθεια των υπηρεσιών μας είναι να πιεστεί ο εργολάβος να παραδώσει το έργο ως τον Σεπτέμβριο.

2. Για την αντιμετώπιση των κακοτεχνιών

Οι κακοτεχνίες που αναφέρονται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, καθώς και όσες έχουν διαπιστωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα αποκατασταθούν. Η τεχνική μας υπηρεσία έχει ήδη δώσει στον ανάδοχο του έργου γραπτές και προφορικές εντολές για την άμεση αποκατάστασή τους, όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση, το έργο όταν θα παραληφθεί θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι κακοτεχνίες. Επίσης θα υπάρξει και επικαιροποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη βάση μελετών, ώστε η κυκλοφορία να καταστεί ασφαλής για πεζούς, ποδηλάτες και οχήματα.

3. Για τη σύνδεση με τα μέσα σταθερής τροχιάς

Ποτέ δεν υπήρξε πρόβλεψη στο συγκεκριμένο έργο, να υπάρξει σύνδεσή του με τα μέσα σταθερής τροχιάς. Ούτε στην αρχική φάση σχεδίασης, αλλά ούτε και στη δημοπράτησή του. Το ζήτημα αυτό, δηλαδή της σύνδεσης της γειτονιάς του Πολυδρόσου με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς θα αντιμετωπιστεί σε άλλη βάση. Ήδη σήμερα η περιοχή συνδέεται μέσω της Δημοτικής Συγκοινωνίας με το Κέντρο του Αμαρουσίου.

4. Για τους κάδους επί των οδών Σάμου και Πηγάσου

Θα υπάρξει από την υπηρεσία νέα χωροθέτηση και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται η γειτονιά να μείνει χωρίς κάδους.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Π.Αποστόλου

    Δυστυχώς η απάντηση είναι επί όλων των ζητημάτων, αόριστη και ασαφής.
    Το έργο του ποδηλατοδρόμου ξεκίνησε πριν τον Μάιο του 2015. Και όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2016. Ρώτησαν τι τραβούν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής;
    Είναι απαράδεκτο να υφίστανται κακοτεχνίες σε ένα έργο που ακόμη δεν έχει παραδοθεί. Φανταστείτε τι θα γίνει 1 με 2 χρόνια μετά την «ολοκλήρωση του έργου». Ποινικές ρήτρες δεν υπάρχουν για τον εργολάβο;
    Όσον αφορά τους κάδους, το ζήτημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν κάδοι. Αλλά ότι η υπηρεσία αποκομιδής των σκουπιδιών τους αφήνει επί του ποδηλατοδρόμου. Γιατί, δεν έχει προβλεφθεί σταθερή θέση των κάδων;

    Με εκτίμηση
    Π.Αποστόλου
    Κάτοικος Πολύδροσου

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet