Δυσμενή μεταχείριση από την Περιφέρεια καταγγέλλει ο Δήμος Αμαρουσίου
Περιφέρεια Αττικής

Δυσμενή μεταχείριση από την Περιφέρεια καταγγέλλει ο Δήμος Αμαρουσίου

Για «δυσμενή μεταχείριση» του Δήμου Αμαρουσίου όσον αφορά στην κατανομή των χρηματοδοτούμενων έργων από την Περιφέρεια Αττικής διαμαρτύρεται ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Έργων και Μελετών Βασίλης Κόκκαλης σε επιστολή του προς την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

«Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», σημειώνει ο κ. Β. Κόκκαλης, και ζητεί την «αντικειμενική και δίκαιη κατανομή των εσόδων των δημοτών».

Ο αντιδήμαρχος αναφέρεται σε συγκεκριμένες, χαρακτηριστικές περιπτώσεις που συνιστούν «διακριτική μεταχείριση» του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος ενώ είναι ο δεύτερος πολυπληθέστερος Δήμος, βρίσκεται στην έκτη θέση στην κατανομή των κονδυλίων. Αντίστοιχα, όπως επισημαίνει, Δήμοι του Βόρειου Τομέα με μικρότερο πληθυσμό, χρηματοδοτούνται έως και με τετραπλάσια κονδύλια.

Ο συνολικός προϋπολογισμός που έχει διατεθεί στον Δήμο Αμαρουσίου από την Περιφέρεια Αττικής ανέρχεται, σύμφωνα με τον κ. Β. Κόκκαλη, στο ποσό των 6.764.900,92 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή γειτονικοί Δήμοι, όπως ο Δήμος Νέας Ιωνίας εμφανίζεται να χρηματοδοτείται με το ποσό των 28.975.945,00 ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος ζητεί από την περιφερειάρχη να διευκρινιστούν τα κριτήρια κατανομής των κονδυλίων και χαρακτηρίζει «απολύτως ψευδείς» ισχυρισμούς του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα περί μη κατάθεσης μελετών για να χρηματοδοτηθούν έργα. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι υπάρχουν φάκελοι έργων του Δήμου με ώριμες μελέτες που δεν χρηματοδοτούνται.

Χαρακτηριστική περίπτωση, όπως αναφέρει, είναι η υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Κατασκευή Βρεφονηπιακού στο Ο.Τ. 580 του Δήμου Αμαρουσίου», συνοδευόμενη από πλήρη και ώριμη μελέτη για το οποίο ουδέποτε έλαβε απάντηση, αλλά και τυχόν παρατηρήσεις σχετικά με την κατατεθειμένη μελέτη, ενώ την ίδια στιγμή χρηματοδοτούνται παρόμοια έργα σημαντικού προϋπολογισμού σε γειτονικούς Δήμους.

Ο κ. Β. Κόκκαλης, κλείνοντας την επιστολή του, ζητεί από την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου έγγραφες απαντήσεις στα θέματα που τίθενται στην επιστολή, προσβλέποντας, όπως σημειώνει, στην αντικειμενική και δίκαιη κατανομή των εσόδων των δημοτών.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για να δείτε την επιστολή: 

Επιστολή Β. Κόκκαλη προς Ρ. Δούρου (Μέρος Α)Επιστολή Β. Κόκκαλη προς Ρ. Δούρου (Μέρος Β)Επιστολή Β. Κόκκαλη προς Ρ. Δούρου (Μέρος Γ)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet