«Αλλάζει» η κεντρική πλατεία του Ηρακλείου Αττικής
Ποιότητα Ζωής

«Αλλάζει» η κεντρική πλατεία του Ηρακλείου Αττικής

Νέα εικόνα αποκτά η κεντρική πλατεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έπειτα από μεταφορά της πιάτσας ταξί της περιοχής και διαμόρφωσης του χώρου.

Η δημοτική Αρχή, υλοποιώντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και μένοντας πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις για πλήρη αναμόρφωση της πλατείας προς όφελος των κατοίκων, προχώρησε στην μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την οδό Μελίνας Μερκούρη, αντικαθιστώντας τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με χώρους πρασίνου.

Η πιάτσα πλέον λειτουργεί στην οδό Ναρκίσσων και η οδός Μελίνας Μερκούρη, στην οποία δημιουργούταν κυκλοφοριακό πρόβλημα από την παρουσία υπεράριθμων ταξί στην πρώην πιάτσα (σε σημείο μάλιστα που παρεμποδίζοταν η διέλευση πεζών και του λεωφορείου του ΟΑΣΑ), μετατρέπεται σε έναν δρόμο με «πράσινο», μια άξια «βιτρίνα» για την πόλη.

«Εδώ και δύο χρόνια και με έμφαση τον τελευταίο χρόνο, γίνεται μία σοβαρή και συστηματική προσπάθεια από την παρούσα δημοτική Αρχή να αλλάξει, να βελτιστοποιήσει την εικόνα και τη λειτουργικότητα του κέντρου της πόλης μας. Δεν μιλάμε για μία ή δύο αποσπασματικές παρεμβάσεις, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα –αν συνέβαινε καν– αλλά για ένα συνεκτικό σύνολο δράσεων που με την ολοκλήρωσή τους θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής της πόλης μας», τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, στην τελευταία, σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

«Πρόκειται για παρεμβάσεις, που μεταξύ άλλων, διευρύνουν τους χώρους πρασίνου και περιπάτου, δημιουργούν συνθήκες ασφαλούς διέλευσης, “ανοίγουν” την αισθητική των κοινόχρηστων χώρων, ενισχύουν την ασφαλή μετάβαση των πεζών προς τον τοπικό σταθμό του ΗΣΑΠ και τη διέλευση των λεωφορείων του ΟΑΣΑ, αποφορτίζουν κυκλοφοριακά την περιοχή του Κέντρου», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet