Πρόληψη θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού
Κοινωνία

Πρόληψη θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, για την προστασία των εργατουπαλλήλων του που εργάζονται το καλοκαίρι στην ύπαιθρο (στην Τεχνική Υπηρεσία, στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου), δημοσιοποίησε, σε κατάλληλους χώρους εργασίας, αφίσα με λεπτομερείς οδηγίες για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης.

 Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δρ Θεόδωρος Μπάζας, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην ύπαιθρο κατά τους θερινούς μήνες μπορεί να πάθουν σοβαρή βλάβη της υγείας τους, όπως ηλίαση, εγκαύματα, θερμική εξάντληση, κράμπες, θερμοπληξία.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμότερη περίοδος αναμένεται συνήθως το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου και το πρώτο του Αυγούστου, οπότε η μέση μέγιστη θερμοκρασία κυμαίνεται από 29C μέχρι 35C. Επίσης, κατά περιόδους, ενσκήπτει και καύσωνας.

Οι οδηγίες για τους εργαζόμεους στον Δήμο συντάχθηκαν από τον κ. Θ. Μπιζά και τη Δρ Ελένη Ζορμπά, ειδική Ιατρός Εργασίας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, οι οποίοι και είχαν την επιμέλεια της αφίσας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet