Για την ενίσχυση της αυτοτέλειας των δήμων συζήτησαν Πατούλης – Κουίκ
Αυτοδιοίκηση

Για την ενίσχυση της αυτοτέλειας των δήμων συζήτησαν Πατούλης – Κουίκ

Η ενίσχυση της θεσμικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, μεταξύ του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τόσο τον Δήμο Αμαρουσίου, όσο και γενικότερα ζητήματα λειτουργίας των Δήμων.

Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τον εξορθολογισμό των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης, αναλύθηκαν οι παθογένειες που δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων και αναζητήθηκαν τρόποι διόρθωσης αυτών, ώστε οι Δήμοι να ενισχυθούν ουσιαστικά.

Από πλευράς δημάρχου Αμαρουσίου εκτέθηκε, επίσης, το ζήτημα της ενίσχυσης της οικονομικής και θεσμικής αυτοτέλειας των Δήμων, ενώ ο υφυπουργός έδειξε, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης του ζητήματος των αδεσπότων ζώων, βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και του κοινωνικού έργου που επιτελείται. Παράλληλα, ο υφυπουργός δεσμεύθηκε, σύμφωνα με την ενημέρωση, ότι θα δράσει άμεσα για την επίλυση και τον συντονισμό των κυβερνητικών δράσεων, με σκοπό «τη διόρθωση δυσλειτουργιών που ανακόπτουν την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, στο δύσκολο έργο που επιτελούν, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε».

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε συνεχή επαφή και συνεργασία για την προώθηση και επίλυση περαιτέρω ζητημάτων λειτουργίας των Δήμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet