Το Μαρούσι γιορτάζει την Πολιούχο Θεοτόκο
Κοινωνία

Το Μαρούσι γιορτάζει την Πολιούχο Θεοτόκο

Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα το Μαρούσι γιορτάζει και φέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης.

Στον ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό, θα τελεσθεί την παραμονή της μεγάλης εορτής για τη Χριστιανοσύνη, στις 19:00, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και στη συνέχεια η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί θα αρχίσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 7 το απόγευμα θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Με την ευκαιρία της εορτής της Πολιούχου Παναγίας, ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου παραδοσιακό, ρεμπέτικο, σμυρναίικο, νησιώτικο και δημοτικό τραγούδι από τον Σπύρο Πολυκανδριώτη και το συγκρότημά του. Έκτακτη συμμετοχή ο Γιάννης Πολυκανδριώτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 και ώρα 22:00, στην πλατεία Αγίας Λαύρας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet