«Προς όφελος των δημοτών η επέκταση του Golden Hall»
Επιχειρήσεις – Αγορά

«Προς όφελος των δημοτών η επέκταση του Golden Hall»

Προς όφελος των δημοτών Αμαρουσίου είναι η επέκταση δραστηριοτήτων του Golden Hall, όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου απαντώντας σε ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας (Το «Golden Hall» ανέβασε τον… υδράργυρο στο Μαρούσι).

Συγκεκριμένα, η διοίκηση σημειώνει:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου με την υπ΄ αριθμ. 277/2016 απόφασή του γνωμοδότησε θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δημοσίου ακινήτου Golden Hall για την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας LAMDA στο εν λόγω ακίνητο, διότι αυτό αποβαίνει προς όφελος των δημοτών του Αμαρουσίου, καθώς η συγκεκριμένη επένδυση θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στον Δήμο όσο και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και δεν θα υπάρξει περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση.

Ειδικότερα αναμένεται:

  1. Αύξηση των εσόδων του Δήμου από τις εισπράξεις από δημοτικά τέλη και φόρους, τα οποία υπολογίζονται περίπου σε 165.000 ευρώ ετησίως και τα οποία θα αποδοθούν ως ανταποδοτικά στους δημότες.
  2. Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πράγμα το οποίο συνεπάγεται την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας σε μια περίοδο εξαιρετικά μεγάλης οικονομικής ύφεσης, η οποία ευθύνεται για τις ροές ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό αποψιλώνοντας τη χώρα μας από το πιο ενεργό τμήμα της.
  3. Δημιουργία Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο θα καταστήσει την πόλη του Αμαρουσίου κοιτίδα του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παράλληλα θα αποτελεί διαχρονικό σύμβολο των αρχών και των αξιών του Ολυμπιακού Πνεύματος το οποίο θα μεταλαμπαδευτεί και στις επερχόμενες γενιές.
  4. Δημιουργία Πρότυπου Ενυδρείου, το οποίο θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στο Μαρούσι, αποτελώντας πόλο έλξης τουριστών.
  5. Δημιουργία νέων συνθηκών επιχειρηματικότητας.

Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη επένδυση είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί, διότι θα δώσει ανάσα στην ασθμαίνουσα οικονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απειλούνται οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες του Αμαρουσίου, και τούτο διότι ο Δήμος έχει μεριμνήσει και θα συνεχίσει να μεριμνά για την τόνωση της κίνησης στο κατεξοχήν εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου και ειδικότερα:

  1. Η σημερινή δημοτική Αρχή, ήδη από το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της το 2007, προχώρησε στην αποκυβολιθοποίηση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου, λόγω του ότι προκαλούνταν σωρεία ατυχημάτων σε πεζούς, δημιουργώντας αρνητική προδιάθεση για μετάβαση στην ευρύτερη περιοχή.
  2. Πύκνωση του δικτύου της Δημοτικής Συγκοινωνίας προκειμένου να καταστεί ευχερέστερη η πρόσβαση των δημοτών, και όχι μόνο, στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου.
  3. Δημιουργία πλαισίου στήριξης του νέου επιχειρείν, καθώς με πρωτοβουλία της παρούσας διοίκησης του Δήμου, πάρθηκαν αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για παροχή τριετούς ατέλειας στις νέες επιχειρήσεις και ενός έτους για τις επαγγελματικές στέγες.
  4. Βιοκλιματική Ανάπλαση του Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου, η οποία συνετέλεσε όχι μόνο στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της εμπορικής αγοράς της πόλης, αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του Κέντρου.
  5. Ανάπλαση των υπαρχόντων και κατασκευή νέων πλατειών στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο, καθώς και σε όλο το Μαρούσι, προκειμένου να αποτελέσουν χώρους συνάθροισης των κατοίκων, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική αγορά.
  6. Καθιέρωση πλήθους εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στο Εμπορικό και Ιστορικό Κέντρο, όπως η Λευκή Νύχτα, για την προσέλκυση του καταναλωτικού κοινού, το οποίο προέρχεται όχι μόνο από τον Δήμο μας, αλλά από όλες τις γωνιές της Αθήνας.
  7. Κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης, στην πλατεία Ευτέρπης, ο οποίος θα διευκολύνει και θα παρακινήσει όχι μόνο τους κατοίκους του Αμαρουσίου, αλλά και άλλων περιοχών να επιλέξουν την πόλη μας για τις αγορές τους. Ταυτόχρονα, η κατασκευή της πλατείας πάνω από τον υπόγειο χώρο, η οποία θα αποτελεί μία από τις ομορφότερες πλατείες της Ελλάδας, θα καταστεί τοπόσημο για το Εμπορικό Κέντρο της πόλης.

Θα πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι οι εργασίες ανάπτυξης του εμπορικού κέντρου Golden Hall θα πραγματοποιηθούν εντός του υφιστάμενου κελύφους του κτηρίου με κατάλληλη διαμερισματοποίηση του υπάρχοντος στεγασμένου χώρου, χωρίς πρόσθετες επεκτάσεις ή/ και νέα δόμηση.

Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος έχει εξουσιοδοτηθεί για να φέρει ανταποδοτικά τέλη, όπως έπραξε και στην περίπτωση της εταιρείας LAMDA Development με την κατασκευή του skate park (κόστους 1.000.000 ευρώ), τη μεγάλη παιδική χαρά δίπλα στο Mall (κόστους 1.000.000 ευρώ), τέσσερα λεωφορεία για τη Δημοτική μας Συγκοινωνία, καθώς, επίσης και δεκάδες εκατομμύρια από τα δημοτικά τέλη για τη λειτουργία του Mall και των επιχειρήσεων εντός του Golden Hall. Το ίδιο θα πράξει ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με νέα ανταποδοτικά οφέλη από την εκ νέου ανάπτυξη του Golden Hall.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι βάσει εγκεκριμένης περιβαλλοντικής μελέτης, δεν θα υπάρχει περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet