Πύρινα μέτωπα σε Αττική, Δράμα, Μεσολόγγι
Κοινωνία

Πύρινα μέτωπα σε Αττική, Δράμα, Μεσολόγγι

Αντιμέτωπη με πύρινα μέτωπα στα Καλύβια Αττικής, στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου και στους Αντιφίλιππους Καβάλας η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο Μεσολόγγι διατάχθηκε προληπτική εκκένωση οικισμού. Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Εύβοια, την Κέα, στη Ροδόπη και στη Λιβαδειά.

Ανεξέλεγκτα καίει  η φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Κύργια στο Δοξάτο Δράμας. Στην περιοχή επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 17 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα, τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά που καίει χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε το απόγευμα στα Καλύβια Αττικής, όπου επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Μεσολογγίου, όπου επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο, 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 14 άτομα.

Την κατάσβεση της πυρκαγιάς δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι και για προληπτικούς λόγους διατάχθηκε η εκκένωση του οικισμού Ξηραίικα, σύμφωνα με το «Agrinionews».

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αντιφίλιπποι Καβάλας. Τέθηκε το απόγευμα υπό μερικό έλεγχο από 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη και δύο πετζετέλ.

Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ξυλαγανή του Δ. Μαρώνειας Ροδόπης. Στην περιοχή βρίσκονται 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 4 βυτιοφόρα ΟΤΑ και δύο πετζετέλ.

Νωρίτερα, φωτιά είχε εκδηλωθεί σε δασική έκταση στην περιοχή Δαμουλιανάτα Κεφαλλονιάς, η οποία βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο στον Αργυρό Αλμυροποτάμου, του Δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια, καθώς και στην περιοχή Αστράς στην Κέα.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην περιοχή Πόρτο Λάφια Καρύστου.

Η φωτιά στο Πόρτο Λάφια πέρασε το Σάββατο μέσα από τον οικισμό, ο οποίος εκκενώθηκε, ενώ προκάλεσε ζημιές σε σπίτια. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών και δημιουργούσαν αναζωπυρώσεις.

Στο Πόρτο Λάφια επιχειρούσαν νωρίς το πρωί της Κυριακής 18 πυροσβέστες, με 36 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα, στον Αργυρό 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρα και στην Κέα 15 εθελοντές και πέντε πυροσβέστες από την Αθήνα, με πέντε οχήματα.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 23 αστικές πυρκαγιές.

Νεκρός πυροσβέστης σε φωτιά στη Βοιωτία

Πυροσβέστης ηλικίας 49 ετών έχασε τη ζωή του στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Παρόρι Βοιωτίας. Ο άτυχος άνδρας λιποθύμησε εν ώρα καθήκοντος και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και λιποθύμησε μπροστά στους συναδέλφους του.

Αν και οι συνάδελφοί του έσπευσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήεθες, ο πυροσβέστης δεν επανήλθε. Στη συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο, για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο θάνατός του οφείλεται πιθανότατα σε παθολογικά αίτια αλλά τα ακριβή αίτια θα διαπιστωθούν κατά τη νεκροτομή που θα γίνει την Τρίτη.

Ο πυροσβέστης ήταν 5ετούς υποχρέωσης και υπηρετούσε στο πυροσβεστικό κλιμάκιο της Αμφίκλειας.

Θερμά συλλυπητήρια τόσο στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα εκφράζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, υπογραμμίζοντας:

«Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια τόσο στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη που έχασε σήμερα τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παρόριo Βοιωτίας, όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Όπως αποδείχτηκε και πάλι φέτος, μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη,  οι Έλληνες πυροσβέστες μάχονται με αυτοθυσία για την προστασία του δασικού και περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας και αξίζουν κάθε στήριξης και βοήθειας» αναφέρει ο κ. Αποστόλου.

«Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα, τα μέλη του οποίου και εφέτος δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΔ: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του πυροσβέστη […] Το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί ένα ακόμη στέλεχός του που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, καθώς και στο σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος».

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet