Ενότητα: Ο Δήμος υπερασπίζεται τα συμφέροντα του «Golden Hall»
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ενότητα: Ο Δήμος υπερασπίζεται τα συμφέροντα του «Golden Hall»

Για «υπεράσπιση» των συμφερόντων της Lamda Development αναφορικά με τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου «Golden Hall» κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρεται σε «υφαρπαγή δημόσιας περιουσίας» από τους «κερδοσκόπους» της εταιρείας, ενώ κάνει λόγο και για προεκλογικό «αβαντάρισμα» της παράταξης του δημάρχου από την ίδια εταιρεία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι

«Παπαγαλάκι» της Lamda το γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου

Μόνο θετικές επιπτώσεις για την πόλη βρήκε η διοίκηση του Δήμου από τη σχεδιαζόμενη επέκταση των δραστηριοτήτων του GOLDEN HALL

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου ξεπέρασε σε επιχειρήματα υπέρ της έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης, ακόμα και τον εκπρόσωπο της εταιρίας LAMDA που μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4-8-2016.

Για κακή τύχη των συντακτών της την ίδια μέρα που εκδόθηκε η ανακοίνωση, που διαβεβαίωνε ότι το Μαρούσι χωράει και άλλες υπερτοπικές εμπορικές δραστηριότητες, η πόλη πνιγόταν στο νέφος με υπέρβαση των ορίων των αέριων ρύπων.

Στην απάντηση δεν γίνεται καν υπαινιγμός για την υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας από τους κερδοσκόπους της LAMDA σε εξευτελιστικές τιμές, με επίκληση, από την τελευταία, των «νόμων της αγοράς» .

Δεν αναφέρεται ότι τα μέτρα στήριξης της τοπικής αγοράς αλλά και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων στην ποιότητα ζωής των κατοίκων στις γειτονικές περιοχές αμιγούς κατοικίας που λαμβάνονται από τον Δήμο, εξανεμίζουν τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττονται.

Και βέβαια, αν πιστέψουμε τη δημοτική Αρχή και τη LAMDA, ότι η λειτουργία του GOLDEN HALL τονώνει την εμπορική κίνηση στην τοπική αγορά, τότε προς τι τα τόσο δαπανηρά έργα στο κέντρο.

Από υπερβάλλοντα ζήλο, οι συντάκτες της ανακοίνωσης ανεβάζουν το κόστος των προεκλογικών χορηγιών της LAMDA, που έγιναν για «αβάντα» στην παράταξη Πατούλη, μέχρι και τρεις φορές επάνω. Αν δεν το έκαναν σκόπιμα, τουλάχιστον ας διορθώσουν τις υπερβολές τους.

Η διοίκηση δεν μπήκε επίσης στον κόπο να εξηγήσει γιατί δεν έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάλυση της περιβαλλοντικής μελέτης, αλλά αρκέστηκε σε γενικές τοποθετήσεις του γενικού γραμματέα και του δημάρχου.

Τονίσαμε στο Δημοτικό συμβούλιο και επαναλαμβάνουμε. Το Μαρούσι δεν χωράει καινούργιες υπερτοπικές χρήσεις. Αντίθετα απαιτείται ισχυρή χρηματοδότηση μέσω αντισταθμιστικών οφελών, που θα επιβαρυνθούν οι μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις, για τη συνολική αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων από τη λειτουργία του υπερτοπικού κέντρου της πόλης, περιλαμβανομένης και της Αττικής οδού.

Και ας μην μιλήσουν για «ρεαλισμό» ή για την «τέχνη του εφικτού». Στη σημερινή συγκυρία ο μόνος ρεαλισμός που θα δικαιωθεί ιστορικά είναι η αντίσταση σε όσους εκμεταλλεύονται την κρίση και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού για τον δικό τους πλουτισμό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet