Δήμαρχοι παντός καιρού, ακόμη και… καλοκαιρινού
Πρόσωπα

Δήμαρχοι παντός καιρού, ακόμη και… καλοκαιρινού

«Υπερκινητικοί», ακόμη κι εν μέσω θέρους, αποδεικνύονται δύο δήμαρχοι του Βόρειου Τομέα Αττικής, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να απασχολούν τα τοπικά ΜΜΕ και όχι μόνο, ακόμη και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Ο λόγος για τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο.

Ο πρώτος, λόγω και της ιδιότητας του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αξιοποίησε ακόμη και τις διακοπές του για να συναντηθεί με δημάρχους -κυρίως νησιωτικών δήμων- προκειμένου να συζητήσει αυτοδιοικητικά προβλήματα, ενώ συνεχείς ήταν και οι παρεμβάσεις του στη μείζονα κόντρα που έχει προκύψει με την Περιφέρεια Αττικής σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου.

Ο δεύτερος με συνεχείς αναρτήσεις στον λογαριασμό του Δήμου στο facebook, αλλά και δελτία Τύπου, ενημέρωνε τόσο για τη λειτουργία του θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου (θέμα που έχει αναδειχθεί σε ζήτημα έντονης αντιπαράθεσης με τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου), όσο και για τις δράσεις καθαρισμού και συντήρησης στην πόλη (π.χ. πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο «Στ. Κώτσης», πλατείες, σχολεία κ.λπ.).

Οι καλές σχέσεις που διατηρούν οι δύο δήμαρχοι με τα ΜΜΕ, αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα μπορούσαν παρά να προκαλούν ποικίλα σχόλια, αναλόγως με το ποια πλευρά τούς κρίνει.

Έτσι, από την πλευρά των πολιτικών τους αντιπάλων, ο Γ. Πατούλης κατηγορείται για «υπερ-έκθεση στα ΜΜΕ» και «προσωπικά επικοινωνιακά παιχνίδια», ενώ ο Γ. Σταθόπουλος ότι προβάλλει έργο που κάθε δημοτική Αρχή είναι «επόμενο και φυσιολογικό να κάνει στη διάρκεια της θητείας της».

Από την άλλη, η πλευρά των συνεργατών και υποστηρικτών τους θεωρούν ότι είναι υποχρέωση των θεσμικών φορέων να ενημερώνουν τους πολίτες για όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες τους, κάτι που -κατά τους ίδιους- ενισχύει τη διαφάνεια στις τοπικές κοινωνίες.

Ο καθένας μπορεί να διαλέξει την πλευρά που τον εκφράζει. Για τους δημοσιογράφους, αν και οι «υπερ-κινητικοί» δήμαρχοι και Δήμοι μάς κρατούν σε διαρκή εγρήγορση και… φόρμα, ακόμη κι εν μέσω Αυγούστου, προτιμούμε τη συγκεκριμένη κατάσταση, τουλάχιστον σε σχέση με άλλες δημοτικές Αρχές που κυριολεκτικώς πέφτουν σε… θερινή νάρκη με το που μπαίνει ο Αύγουστος.

Εξάλλου, με όλο τον σεβασμό στον Ουμπέρτο Έκο, η ρήση του ότι «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις» μάλλον δεν ισχύει πλέον στην εποχή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σίγουρα όχι στην Ελλάδα του 2016…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet