Μάχη με τις φλόγες σε Μενίδι, Ασπρόπυργο και Χίο
Κοινωνία

Μάχη με τις φλόγες σε Μενίδι, Ασπρόπυργο και Χίο

Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν διαδοχικά σε πευκόφυτες περιοχές στον Ασπρόπυργο, τη Χίο και το Μενίδι τη νύχτα της Πέμπτης και σήμαναν συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Εκφράζονται φόβοι για ζημιές σε διάσπαρτες κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου, όπου το μέτωπο έχει φτάσει έξω από το νεκροταφείο, ενώ στη Χίο εκκενώθηκε προληπτικά κατασκήνωση προσκόπων.

Στο Μενίδι, η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 03.00 της Παρασκευής σε περιοχή με πεύκα και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν 58 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι άλλες δύο πυρκαγιές ξέσπασαν αργά το βράδυ της Πέμπτης σε δασικές περιοχές του Ασπρόπυργου Αττικής και της Χίου, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες είχαν ιδιαίτερα δύσκολο έργο μέσα στη νύχτα λόγω των ισχυρών ανέμων και της έλλειψης εναέριων μέσων.

Η φωτιά στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής ξέσπασε περίπου μια ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε πευκόφυτη περιοχή και μαίνεται ανεξέλεγκτα λόγω των δυνατών ανέμων, οι οποίοι αλλάζουν διαρκώς κατευθύνσεις.

Οι φλόγες πλησίασαν μεμονωμένες κατοικίες, αλλά απομακρύνθηκαν επειδή άλλαξε η φορά του αέρα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 76 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη δυο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Λίγο αργότερα, πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική περιοχή της Χίου, ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούσα, Κατάβαση και Μάναγρος.

Το μέτωπο δεν απειλεί, μέχρι στιγμής, κατοικημένες περιοχές και καίει αραιό πεύκο και χαμηλή βλάστηση. Ωστόσο, τα ξημερώματα εκκενώθηκε κατασκήνωση προσκόπων στον Μάναγρο για προληπτικούς λόγους.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 5 ιδιωτικά οχήματα και 14 εθελοντές.

Πηγή: in.gr / Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet