Διοίκηση Αμαρουσίου: Τα ψέματα της Μ. Διακολιού & οι βαριές ευθύνες της
Ποιότητα Ζωής

Διοίκηση Αμαρουσίου: Τα ψέματα της Μ. Διακολιού & οι βαριές ευθύνες της

«Έλλειψη λογικής»«επιλεκτική μνήμη» και «προσωπική ματαιοδοξία» καταλογίζει στην ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού η διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη.

Απαντώντας στην τελευταία ανακοίνωση της συμβούλου για το έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης γειτονιών του Αμαρουσίου (Επιμένει για απαντήσεις επί του έργου βιοκλιματικής η Μ. Διακολιού) η διοίκηση του Δήμου την κατηγορεί ότι ψεύδεται προκειμένου να δημιουργήσει λανθασμένη εικόνα για το συγκεκριμένο έργο και για να παραγραφούν οι «βαριές ευθύνες» της ως μέρος της διοίκησης του πρ. δημάρχου Παναγιώτη Τζανίκου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – απάντηση του Δήμου:

Κούρασε τους πολίτες η έλλειψη λογικής και η επιλεκτική μνήμη της κας Διακολιού
Δεν θα αφήσουμε τα ψέματα Διακολιού να παραγράψουν τις ευθύνες της για τη βαριά κληρονομιά των χρεών και της έλλειψης έργων της περιόδου Τζανίκου

Παρά τις διαρκείς αναφορές της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου σε όλες τις πτυχές του έργου της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης των γειτονιών Αγίου Θωμά – Παραδείσου – Πολυδρόσου, η κα Διακολιού επιμένει να θέτει ερωτήματα τα οποία έχουν απαντηθεί επανειλημμένα.

Είναι προφανές ότι αυτό που την ενδιαφέρει δεν είναι η εξυπηρέτηση της αλήθειας, αλλά η εναγώνια προσπάθεια της να ανοίξει διάλογο με τον δήμαρχο. Η προσωπική της ματαιοδοξία όμως δεν μπορεί να μπει πάνω από το συμφέρον της πόλης, ούτε έχει το δικαίωμα να προσπαθεί με ψέματα να δημιουργεί λανθασμένη εικόνα για το συγκεκριμένο έργο.

Σε κάθε όμως περίπτωση και για την αποκατάσταση της αλήθειας στα ψέματα της κας Διακολιού, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1. Το έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης των Π.Ε. Αγίου Θωμά – Παραδείσου και Πολυδρόσου εκτελείται με βάση την αρχική μελέτη που υποβλήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου και εγκρίθηκε από την αρμόδια διαχειριστική αρχή του ΚΑΠΕ. Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ στους δημότες μας. Ο ανάδοχος του έργου, που αναδείχθηκε με μειοδοτικό διαγωνισμό, προσφέροντας έκπτωση που ξεπερνά το 60% του αρχικού προϋπολογισμού, είναι υποχρεωμένος να παραδώσει το έργο σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η μελέτη που έχει εγκριθεί.
2. Έχουμε ξεκαθαρίσει με σαφήνεια ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου θα παραλάβουν το έργο μόνον εφόσον αυτό εκτελεστεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η εγκεκριμένη μελέτη. Αν ο ανάδοχος δεν ανταποκριθεί σε αυτά που προβλέπει η μελέτη, το έργο δεν θα παραληφθεί. Αντίστοιχα και το ΚΑΠΕ θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία, όσον αφορά τη συμμόρφωση των εργασιών σε σχέση με τη βιοκλιματική διάσταση του έργου.
3. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου οφείλεται στο γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε διακοπεί από το αρμόδιο υπουργείο (με υπουργό τον κ. Λαφαζάνη) η χρηματοδότηση, εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την εθνική συμμετοχή. Όταν το πρόβλημα ξεπεράστηκε το έργο επανεκκινήθη.
4. Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν πρόκειται να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για το συγκεκριμένο έργο, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η α Διακολιού. Αυτό που σχεδιάζουμε είναι να προχωρήσουμε σε νέες, πρόσθετες παρεμβάσεις, που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά με το έργο κι ανεξάρτητα από αυτό, προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η καθημερινότητα των κατοίκων των γειτονιών αυτών. Αντίστοιχες παρεμβάσεις εκτελούνται με δικούς μας πόρους σε όλη την πόλη. Αναρωτιόμαστε όμως πως είναι δυνατόν να συγχέονται οι παρεμβάσεις αυτές με το έργο αυτό καθαυτό. Είναι ξεκάθαρο ότι η σύγχυση αυτή υπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες από την πλευρά της κας Διακολιού και τίποτε άλλο.
5. Καλούμε την κα Διακολιού να μην ανησυχεί επιλεκτικά για τα χρήματα των συμπολιτών μας. Η ίδια άλλωστε δεν ανησυχούσε όταν ως μέλος της διοίκησης Τζανίκου ξοδεύονταν εκατομμύρια ευρώ για αποτυχημένες παρεμβάσεις όπως οι κυβόλιθοι του Κέντρου, όπως τα παράνομα υπόσκαφα, όπως οι πολυδάπανες γιορτές και τα χιλιάδες τρανζιστοράκια που γέμισαν την πόλη. Δεν ανησύχησε όταν ο Δήμος μας υπερχρεώθηκε με δάνεια και οφειλές που ξεπερνούσαν τα 250 εκατομμύρια. Δεν ανησυχούσε όταν μεγάλες περιοχές του Αμαρουσίου ήταν εκτός σχεδίου, χωρίς αποχέτευση και όμβρια, χωρίς αντιπλημμυρική προστασία.

Και φυσικά, δεν ξεχνάμε ότι διαχώρισε τη θέση της από τη διοίκηση Τζανίκου όταν το έγκλημα σε βάρος της πόλης είχε ήδη συντελεστεί.

Ας μην επικαλείται αυτό το επιχείρημα για να διώξει από πάνω της τις βαριές ευθύνες που και η ίδια έχει για τη βαριά κληρονομιά που άφησε η περίοδος αυτή στην πόλη. Τα δέκα χρόνια που έχουν περάσει από τότε δεν είναι πολλά για να ξεχαστεί το πέρασμά της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet