Φαινόμενα καταστροφής κοινόχρηστων χώρων στη Μεταμόρφωση
Κοινωνία

Φαινόμενα καταστροφής κοινόχρηστων χώρων στη Μεταμόρφωση

Φαινόμενα καταστροφής κοινόχρηστων χώρων έχουν παρατηρηθεί στον Δήμο Μεταμόρφωσης.

Όπως σημειώνει η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Τεχνικών Έργων του Δήμου, Μαρία Λυμπέρη, επισημαίνει ότι έχουν σημειωθεί επανειλημμένες φθορές σε πόρτες, κάγκελα, παγκάκια, συστήματα άρδευσης κοινόχρηστων χώρων. Τελευταίως παρατηρούνται σποραδικά καταστροφές και σε κούνιες και δάπεδα πρόσκρουσης παιδικών χαρών, με πιο πρόσφατο γεγονός τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 τα ξημερώματα που αφαιρέθηκαν 42 τεμάχια δαπέδων πρόσκρουσης από την παιδική χαρά στις οδούς Πλαπούτα και Σούτσου και σημειώθηκαν φθορές και σε άλλους κοινοχρηστους χώρους του Δήμου.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, «ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, παρά την τραγική έλλειψη τεχνικού προσωπικού και την απαγόρευση προσλήψεων, για την αποκατάσταση στο μεγαλύτερο βαθμό των ζημιών και φθορών που δημιουργούνται. Σημειώνεται όμως ότι οι ζημιές στους κοινόχρηστους χώρους πρωτίστως τυχόν να θέσουν σε κίνδυνο τραυματισμού δημότες και δευτερευόντως υποβαθμίζουν το αστικό περιβάλλον και τους ελάχιστους χώρους αναψυχής».

Ως εκ τούτου η αντιδήμαρχος καλεί τους δημότες να μην εφησυχάζουν και να προστατεύουν επιβλέποντας την ορθή χρήση των κοινόχρηστων χώρων και του αστικού κοινόχρηστου εξοπλισμού και να καταγγέλλουν φαινόμενα παραβατικότητας.

Παράλληλα, παρακαλεί τους ιδιοκτήτες σκύλων να τους απομακρύνουν από το αρδευτικό σύστημα πλατειών που τυχόν συναντούν στις βόλτες τους, καθώς, όπως σημειώνει, αυτό γίνεται αντικείμενο παιχνιδιού τους με συνέπεια την καταστροφή του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet