Συλλήψεις για κλοπές μεγάλων ποσοτήτων καλωδίων στην Πεύκη
Κοινωνία

Συλλήψεις για κλοπές μεγάλων ποσοτήτων καλωδίων στην Πεύκη

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου 2016 στην Πεύκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πεύκης, δύο ημεδαποί ηλικίας 50 και 43 ετών, υπάλληλοι εταιρείας Τηλεπικοινωνιών, για κλοπές μεγάλων ποσοτήτων καλωδίων, ιδιοκτησίας της εταιρείας, με σκοπό την πώληση του εσώκλειστου χαλκού. Συνελήφθη επίσης ένας 32χρονος έμπορος σιδήρων και μετάλλων για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Επιπλέον αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση ατόμων που διέπρατταν κλοπές καλωδίων με σκοπό την παράνομη διάθεση στην αγορά του εσώκλειστου χαλκού, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες και να εξακριβώσουν την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, το πρωί της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου 2016 ο 43χρονος και ο 50χρονος αφαίρεσαν από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στην οποία εργάζονταν ως υπάλληλοι, 19 κουλούρες καλωδίων, συνολικού βάρους 594 κιλών. Απογευματινές ώρες της ιδίας ημέρας, ο 50χρονος μετέφερε την ποσότητα των καλωδίων στον 32χρονο έμπορο σιδήρων, με σκοπό να την πουλήσει, πράξη όμως που δεν ολοκληρώθηκε, λόγω της συλλήψεώς τους.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δύο υπάλληλοι προέβαιναν συστηματικά στην αφαίρεση μεγάλων ποσοτήτων καλωδίων από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, με την εκτιμώμενη ζημιά να υπερβαίνει το ποσό των 70.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet