«Έπεσαν» οι υπογραφές για την ανάπλαση του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης
Αθλητισμός

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την ανάπλαση του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης

Προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου «Εξωραϊσμός Δημοτικού Σταδίου Πεύκης», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπεγράφη μεταξύ της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου«Περιβάλλον, Αθλητισμός, Πολιτισμός» – ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αφορά στην αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, εξαιτίας της φθοράς που έχει υποστεί από τη χρήση, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλούμενων. Μεταξύ άλλων, θα εκτελεσθούν εργασίες για την αποξήλωση του υπάρχοντος συνθετικού χλοοτάπητα με μεταφορά αυτού για ανακύκλωση σε πιστοποιημένο εργοστάσιο και θα γίνει η τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα, σύμφωνα, όπως ενημερώνει η Περιφέρεια, με τις τεχνικές απαιτήσεις της μελέτης και τις προδιαγραφές της FIFA.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης που περικλείεται από τις οδούς Δημοκρατίας – Πλάτωνος – Βουλγαροκτόνου – Κανάρη, στο Οικοδομικό Τετράγωνο 112 (πρώην 396) της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης. Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησής του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης:

 «Η διοίκησή μας από τον Σεπτέμβριο του 2014, μόλις και αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ανέδειξε τα συσσωρευμένα – χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου, καθώς και τα ζητήματα ασφαλείας για τους δημότες μας, πρότεινε ρεαλιστικές – άμεσες λύσεις (προγραμματική σύμβαση με Δήμο Αμαρουσίου) ενώ προωθούσε παράλληλα την ευόδωση των διαδικασιών, ως συμβαλλόμενος στη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, για την εκτέλεση του έργου «Εξωραϊσμός Δημοτικού Σταδίου Πεύκης».

»Παράλληλα, με την υπ΄ αρ. 8/2016 απόφαση το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ ενέκρινε τους όρους της παρούσας προγραμματικής σύμβασης και διεκπεραίωσε ταυτόχρονα το νομικό κώλυμα που είχε προκύψει, σχετικά με την έλλειψη προσωπικού Τεχνικής Υπηρεσίας στο ΠΕΑΠ για τη δημοπράτηση του έργου, με την υπ΄ αρ. 1754/2016 απόφαση του VΙ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

»Η διοίκηση μας όλο το προηγούμενο διάστημα παρακολουθούσε στενά την προώθηση της προγραμματικής σύμβασης, διευκόλυνε όλες τις διοικητικές και νομικές διαδικασίες με την Περιφέρεια Αττικής, εκτελώντας στο ακέραιο τα καθήκοντά της.

»Με υπευθυνότητα και έχοντας στο επίκεντρο το γενικό όφελος, θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα ζητήματα που άπτονται της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και διασφαλίζουν την πρόοδο της κοινωνίας μας, χωρίς να επιβαρύνουν περαιτέρω την καθημερινότητα των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet