Για 10 χρόνια η απαγόρευση του κυνηγιού στο Πεντελικό
Ποιότητα Ζωής

Για 10 χρόνια η απαγόρευση του κυνηγιού στο Πεντελικό

Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει ότι εκδόθηκε από το Δασαρχείο Πεντέλης δασική απαγορευτική διάταξη θήρας σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται για δέκα (10) έτη το κυνήγι όλων των θηραμάτων σε έκταση συνολικού εμβαδού 151.344 στρ. (δασικές, αγροτικές και οικιστικές) συστηματικές περιφέρειες των Δήμων Διονύσου, Μαραθώνα, Κηφισιάς, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου και Παλλήνης.

Η λεπτομερής περιγραφή της έκτασης απαγόρευσης, καθώς και απόσπασμα ορθοφωτοχαρτών, βρίσκονται ανηρτημένα στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Πεντέλης, στο Δημοτικό Κατάστημα Μελισσίων (Καλαμβόκη 2Α – Μελίσσια). Στον ίδιο σημείο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν λεπτομερή περιγραφή των θηρεύσιμων ειδών και των ρυθμίσεων γι’ αυτά με βάση δασική αστυνομική ρυθμιστική διάταξη θήρας που εξέδωσε το Δασαρχείο Πεντέλης και σύμφωνα με την οποία καθορίστηκε η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για τον κυνηγετικό χρόνο 2016-2017 στη περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πεντέλης από 20/8/2016 μέχρι 28/2/2017.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα είχε φέρει στην επικαιρότητα στις 8 Ιουνίου 2016 η δημοτική κίνηση Πεντέλη εν Δράσει, η οποία -με αφορμή τη λήξη της προηγούμενης απαγορευτικής διάταξης θήρας του Δασαρχείου Πεντέλης- είχε ζητήσει από την Πολιτεία την «οριστική απαγόρευση κυνηγιού όλων των θηραμάτων εντός της περιοχής του Πεντελικού Όρους» (Απαγόρευση του κυνηγιού στο Πεντελικό ζητεί η Πεντέλη εν Δράσει). 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet