Ήττα από τον Ατρόμητο για τις Γυναίκες της «Αγίας»
Αθλητισμός

Ήττα από τον Ατρόμητο για τις Γυναίκες της «Αγίας»

Ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη στη φιλική αναμέτρηση με την Αγία Παρασκευή με σκορ 3-2 στο γήπεδο Χρυσούπολης, παρουσία αρκετών φίλων των δύο ομάδων.

Το φιλικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/9 στo πλαίσιo της προετοιμασίας των δύο ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, ώστε η Καλομοίρα Κοντομίχη για την πλευρά του Ατρόμητου και ο Γιάννης Γιαννόγλου της Αγίας Παρασκευής να δοκιμάσουν ετοιμότητα, σχήματα και τακτικές έναν μήνα περίπου πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων τους.

Η περιγραφή του αγώνα, όπως αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της ομάδα της «Αγίας» έχει ως εξής:

Ο Ατρόμητος ήταν πιο οργανωμένος στα πρώτα 20΄ λεπτά και είχε την κατοχή, αλλά και την καλή κυκλοφορία. Πολύ νωρίς στο 3ο λεπτό προηγήθηκε με 1-0 με την Τράγου, η οποία ευστόχησε στο πέναλτι που υπέπεσε η Μπάδα, ενώ δημιούργησε και κάποιες μικροευκαιρίες χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα της. Σε μια από αυτές και από αριστερά, η Σάλιακα έκανε λάθος έξοδο μακριά από την εστία της, αλλά το σουτ πλασέ της επιθετικού του Ατρόμητου αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τη Γιαννόγλου.

Μετά το 20΄ η Αγία Παρασκευή ισορρόπησε το παιχνίδι και έγινε επικίνδυνη για την εστία του Ατρόμητου. Στο 33΄ η Πέιου θα ξεφύγει από αριστερά και η σέντρα σουτ που θα επιχειρήσει θα αιφνιδιάσει την τερματοφύλακα των γηπεδούχων και θα πραγματοποιηθεί το 1-1. Λίγο αργότερα, πάλι από αριστερά και μετά από σέντρα της Στεφανοπούλου, Πέιου και Πρίφτη δεν θα καταφέρουν να πλασάρουν σε κενή εστία με την τερματοφύλακα του Ατρόμητου να είναι εκτός θέσης. Στο 36΄, μετά από κόρνερ από δεξιά, οι παίκτριες της Αγίας Παρασκευής δεν θα αντιδράσουν και η επιθετικός του Ατρόμητου με σουτ από το ύψος του πέναλτι θα κάνει το 2-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και σε ένα πολύ πιο ποιοτικό ημίχρονο, πλούσιο με μονομαχίες και φάσεις, με μοιρασμένη την κατοχή, ο Ατρόμητος θα έχει κάποια καλά μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν τη Σάλιακα, θα κάνει το 3-1 σε κόντρα επίθεση στο 68΄ με συρτό σουτ, με την άμυνα της Αγίας Παρασκευής να παίζει αποτυχημένα το τεχνικό οφσάιντ.

Η Αγία Παρασκευή θα μειώσει σε 3-2 στο 75΄, όταν μετά από σέντρα της Πετράκη από αριστερά, η εορτάζουσα Ελπίδα Μπριασούλη με καταπληκτικό αριστερό γυριστό πλασέ στον αέρα θα καρφώσει την μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου, κερνώντας… γλυκό γκολ την κερκίδα της Αγίας Παρασκευής. Ήταν πραγματικά ένα σπάνιο γκολ που καταχειροκροτήθηκε από την εξέδρα, ένα γκολ που το βλέπεις σπάνια ακόμη και στα διεθνή γήπεδα!

Η SANTA είχε τις ευκαιρίες και πίεσε στο τέλος για την ισοφάριση, αλλά τα σουτ των Πρίφτη, Πετράκη και Τοπαλίδη δεν βρήκαν τον στόχο. Στον αντίποδα ο Ατρόμητος είχε ένα τετ-α-τετ το οποίο και απεσώβησε η Σάλιακα, πέφτοντας σωστά στην πλευρά του σουτ.

Η Αγία Παρασκευή (προπ. Γιαννόγλου Γιάννης) αγωνίστηκε στο α’ ημίχρονο με σχηματισμό 1-4-2-3-1 και με τις παρακάτω αθλήτριες:

1. Σάλιακα, 2.Μαστοράκη Τρ. (25΄ Μανέτα), 3. Παπαμήτρου ( 25΄ Στεφανοπούλου), 4. Μπριασούλη, 5. Βιτούλα, 6. Γιαννόγλου, 7. Τοπαλίδη (25΄ Πετράκη), 8. Μπάδα, 9. Πέιου, 10. Πρίφτη, 11. Γατή.

Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Γονατά (στο 60΄), Μαστοράκη Δ. (70΄), Κουτρουμπή (70΄), Σταμπούλη (78΄) και Κουλού (78΄) ενώ επανήλθαν και οι Παπαμήτρου – Τοπαλίδη.

Στα αξιοσημείωτα του ματς και ο μικροτραυματισμός στο κεφάλι της δεκατριάχρονης Δέσποινας Μαστοράκη προς το τέλος του αγώνα

Δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους οι αθλήτριες Καμαριανού (πρόβλημα στο γόνατο), Παρμαξή (τράβηγμα), Κορομπίλια (κάταγμα ποδοκνημική), Βασιλακάκου (αποκατάσταση), Αραπάκου, Βασιλοπούλου, Ντάβου (εκτός Αθηνών), Δασκαλοπούλου, Τριμπόνια και Θηραίου.

Τα φιλικά προετοιμασίας θα συνεχιστούν το επόμενο Σαββατοκύριακο (πιθανός αντίπαλος η Ολυμπιάδα Υμηττού), ενώ από Δευτέρα ξεκινά η τέταρτη εβδομάδα προετοιμασίας για την Αγία Παρασκευή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet