Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»
Ποιότητα Ζωής

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

Από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας».

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Για το 2016, έχει επιλεγεί ως μότο το «Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή Οικονομία» εστιάζοντας στη διασύνδεση της αστικής μετακίνησης και της οικονομικής ανάπτυξης των πόλεων, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.

Συγκεκριμένα η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει στα ωφέλη που προκύπτουν από την έξυπνη αστική κινητικότητα, τόσο στον κάθε πολίτη μεμονωμένα, όσο και στις επιχειρήσεις, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα:

  • Δίνει έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς μας επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.
  • Ας σκεφτούμε καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για τη μετακίνησή μας και ας επιλέξουμε σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή.

Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον. Αυτό θα βοηθήσει τις πόλεις μας να αναπτυχθούν οικονομικά και να γίνουν περισσότερο καθαρές, ήσυχες, ασφαλέστερες, λιγότερο συνωστισμένες και σίγουρα ένα καλύτερο μέρος για να μένουμε.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet