«Πυρ ομαδόν» μειοψηφίας κατά του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ
Αθλητισμός

«Πυρ ομαδόν» μειοψηφίας κατά του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ

Σε «κόκκινο πανί» έχει εξελιχθεί για σύσσωμη τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιστικός & Αθλητικός Οργανισμός (ΠΑΟΔΑΠ), Σωτήρης Παπαμιχαήλ. Το αποτέλεσμα είναι όποτε έρχεται θέμα στο Δημοτικό Συμβουλιο που να αφορά στον Οργανισμό οι σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας να εξαπολύουν «πυρά κατά βούληση» εναντίον του κ. Σωτ. Παπαμιχάλη.

Έτσι έγινε και στη συνεδρίαση της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου 2016, οπότε και συζητήθηκε (δηλαδή μόνο αυτό σχεδόν δεν συζητήθηκε) η τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης του δεύτερου τριμήνου του προϋπολογισμού του ΠΑΟΔΑΠ.

Επί του θέματος…

Σε ό,τι αφορά το συζητούμενο θέμα, η κα Έφη Καψοκεφάλου, εκπροσωπώντας την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, αναφέρθηκε σε καθυστερήσεις στην υστέρηση εσόδων, καθώς και στην καθυστέρηση πληρωμών καθηγητών και προμηθευτών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ απέρριψε τα περί καθυστερήσεων, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ως καθυστέρηση ο χρόνος που απαιτείται για τον έλεγχο νομιμότητας των ενταλμάτων από το αρμόδιο όργανο της Πολιτείας. Όσο για τις πληρωμές των καθηγητών, εξήγησε ότι στο Ωδείο οι χρόνοι πληρούνται πλήρως, ενώ μία μικρή καθυστέρηση που προέκυψε με τα εργαστήρια τέχνης, αυτή οφείλετο σε μία «διαφορά απόψεων» μεταξύ οικονομικής υπηρεσίας και ΠΑΟΔΑΠ, η οποία ωστόσο διευθετήθηκε.

«Παραπλεύρως» θίχτηκαν και θέματα που αφορούν στη δράση του Οργανισμού, με κυριότερο το πολυσυζητημένο ζήτημα του δημοτικού κινηματογράφου, για το οποίο η μείζον μειοψηφία επέμεινε ότι λειτούργησε χωρίς την απαραίτητη άδεια και το πιστοποιητικό πυρασφάλειας, ενώ η διοίκηση, για άλλη μια φορά, διέψευσε το γεγονός αυτό.

Επί του προσώπου…

Από εκεί και πέρα, η συζήτηση μονοπωλήθηκε από τις προσωπικές επιθέσεις κατά του του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ, η ένταση των οποίων οδήγησε τον πρόεδρο του Σώματος, Γεράσιμο Βλάχο, να προχωρήσει σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

Η αρχή της επίθεσης έγινε από την κα Καψοκεφάλου, η οποία -με αφορμή την πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ για τη διατροφή των συντελεστών του διαδημοτικού φεστιβάλ- επανέλαβε δυο φορές, απευθυνόμενη στον κ. Παπαμιχαήλ: «Κάνετε ό,τι γουστάρετε, παράνομα και παράτυπα».

Τη… σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Ευθύνης, πρώην δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, που ρώτησε τη διοίκηση αν την προβληματίζει το γεγονός ότι όλες οι παρατάξεις «έχουν πρόβλημα με τον συγκεκριμένο πρόεδρο και όχι με άλλους», ενώ προανήγγειλε ότι θα υπάρξει διαπαραταξιακή συνάντηση της μειοψηφίας προκειμένου «να συντονιστούν για το πώς θα αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο θέμα».

Την επίθεση συνέχισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέας Γκιζιώτης, ο οποίος σημείωσε ότι «η μοναδική ικανότητα του κ. Παπαμιχαήλ είναι το ότι γίνεται αποδεκτός από τη διοίκηση του Δήμου», καταγγέλλοντας τη «συνήθη τακτική» να μην υπάρχουν εισηγήσεις στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ. Επίσης, προκάλεσε τον δήμαρχο να «πάει μια βόλτα» από τα εργαστήρια τέχνης και το Ωδείο, για ν’ ακούσει τι λένε οι εργαζόμενοι για τη συμπεριφορά του κ. Παπαμιχαήλ.

Τους τόνους σήκωσε ακόμη περισσότερο ο τέως δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, λέγοντας προς τον δήμαρχο: «Σας κρατάει ο Παπαμιχαήλ και δεν τον αγγίζετε; Αν όχι, γιατί δεν τον “αποκεφαλίζετε”;». Ο ίδιος τόνισε ότι και μέλη της παράταξης της διοίκησης αναρωτιούνται γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ βρίσκεται στο «απυρόβλητο» της δημοτικής Αρχής.

Τέλος, εκ μέρους των Φυσάει Κόντρα, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Ανδρίτσος έθιξε τον τρόπο διαχείρισης των θεμάτων του ΠΑΟΔΑΠ από τον πρόεδρό του, γεγονός που -όπως θύμισε- είχε οδηγήσει σε παραίτηση από τον Οργανισμό του στελέχους της συγκεκριμένης δημοτικής κίνησης.

«Προσωπικές επιθέσεις ελλείψει ουσιαστικών επιχειρημάτων»

«Για προσωπικές επιθέσεις όσων στερούνται ουσιαστικών επιχειρημάτων για να κρίνουν το έργο που έχει γίνει» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, απαντώντας στη γενικευμένη επίθεση εναντίον του, προσθέτοντας ότι επιστρέφει όλους τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν.

Εν συνεχεία, ο κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ εξέθεσε την κατάσταση στην οποία παρέλαβε τον Οργανισμό («δεν υπήρχε ούτε μία ενεργή σύμβαση», είπε χαρακτηριστικά), συμπληρώνοντας ότι η νέα διοίκηση έθεσε τέλος σε «όλα τα θλιβερά γεγονότα που συνέβαιναν στο παρελθόν στον ΠΑΟΔΑΠ κι αυτό δεν μπορεί να αποκρυβεί με προσωπικές υβριστικές επιθέσεις εναντίον μου».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος σημείωσε ότι η τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης του δευτέρου τριμήνου του προϋπολογισμού, που ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, έγινε και πάλι αφορμή για να εκδηλώσουν κάποιοι επίθεση στο πρόσωπο του προέδρου του Οργανισμού.

«Εμένα δεν με κρατά ούτε ο Παπαμιχαήλ, ούτε κανένας» απάντησε ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος σε προηγούμενο «καρφί» του κ. Β. Ζορμπά, για να προσθέσει: «Ως χαρακτήρας είμαι ήπιος και προσπαθώ πάντα ώστε να βελτιώνονται οι συμπεριφορές όλων, όπως το δικηγορικό ύφος του Σωτήρη, που του κάνει ζημιά». Ωστόσο, αμέσως μετά, ο δήμαρχος κάλυψε πλήρως το έργο που έχει επιτελέσει στον Οργανισμό ο πρόεδρός του.

Τελικώς, το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η αίσθηση που έμεινε είναι ότι η μειοψηφία δεν θα παραιτηθεί εύκολα από την απαίτηση απομάκρυνσης του κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ από τον ΠΑΟΔΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet