Η εικαστική εγκατάσταση «Ένα κύμα μας ενώνει» στο Μαρούσι
Πολιτισμός

Η εικαστική εγκατάσταση «Ένα κύμα μας ενώνει» στο Μαρούσι

Την Έκθεση της εικαστικής εγκατάστασης του Αντώνη Πολιτάκη, μία ιδιαίτερη κατασκευή από ζυμαρικό couscous, που για πρώτη φορά εκτίθεται στην Αττική, εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Εγκαινιάζοντας το έργο «Ένα κύμα μας ενώνει» ο κ. Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη τιμή για την πόλη να φιλοξενεί αυτό το εξαιρετικό έργο του διακεκριμένου εικαστικού Αντώνη Πολιτάκη. Ένα έργο που επιλέχθηκε ως ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά έργα της σύγχρονης δημιουργίας να αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στη Μασσαλία, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2013.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου συνεχάρη για τη μοναδική έμπνευση, τον «ασκητή της Τέχνης», όπως αυτοαποκαλείται ο κ. Πολιτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοστατεί στην προώθηση της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας του τόπου μας».

Παρούσα στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρένα Χαλιώτη.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της εικαστικής εγκατάστασης, ο Δήμος προσκαλεί τους πολίτες στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19:00, στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο και να συνομιλήσουν με τον καλλιτέχνη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet