Γ. Σταθόπουλος: Να επανεκτιμήσουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Να επανεκτιμήσουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι

Να επανεκτιμήσουν τη στάση τους και να ανοίξουν το δημαρχείο καλεί τους εργαζόμενους στον Δήμο Αγίας Παρασκευής ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος.

Το δημαρχείο τελεί υπό κατάληψη από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, καθώς οι εργαζόμενοι απαιτούν την ανάκληση απόφασης απόλυσης εργαζόμενης. Ο δήμαρχος, όμως, κάνει λόγο για αυτοδίκαιη λύσης σύμβασης της εργαζομένης, η οποία δεν βρίσκεται στους επιτυχόντες του πίνακα διοριστέων 2011 του ΑΣΕΠ. Παράλληλα, επισημαίνει τις ενέργειές του για τη διευθέτηση του ζητήματος με συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Τέλος, ο κ. Γ. Σταθόπουλος τονίζει ότι ο δήμαρχος επιβάλλεται να είναι «εγγυητής της νομιμότητας και της αξιοκρατίας» και να εργάζεται για την υπεράσπιση της πόλης και των κατοίκων της, παράλληλα με την «υπεράσπιση δίκαιων εργασιακών αιτημάτων».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής:

Γιάννης Σταθόπουλος: Να επανεκτιμήσουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι του Δήμου – Να ανοίξει το δημαρχείο

Το δημαρχείο Αγίας Παρασκευής τελεί υπό κατάληψη από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 με απόφαση του Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων λόγω της αυτοδίκαιης λύσης σύμβασης εργαζομένης, η οποία δεν βρίσκεται στους επιτυχόντες του πίνακα διοριστέων 2011 του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού – ΑΣΕΠ, ως μη πληρούσα την τριτεκνία με την οποία προσελήφθη το 2010 και της ταυτόχρονης πρόσληψης επιτυχόντα. Πρόκειται λοιπόν για υποχρεωτική εκ του Νόμου διοικητική πράξη (που στηρίχτηκε μεταξύ άλλων και στη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου) και όχι για απόλυση. Η διαδικασία μάλιστα αυτή ακολουθήθηκε σε αντίστοιχες περιπτώσεις και σε άλλους Δήμους.

Ο δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος επισκέφθηκε αμέσως τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χρ. Βερναρδάκη, ο οποίος συμφώνησε με τις ενέργειες της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής, δηλώνοντας ρητά ότι εντός του επόμενου διμήνου θα προχωρήσουν από κοινού με τον υπουργό κ. Κουρουμπλή σε λύση για το πρόβλημα όλων των εργαζομένων της συγκεκριμένης κατηγορίας και πρότεινε προσωρινή εργασιακή ρύθμιση, κάτι για το οποίο ο δήμαρχος έχει ήδη καταθέσει πρόταση προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο δήμαρχος προκάλεσε επίσης συνάντηση του υπουργού με το Σωματείο Εργαζομένων, η οποία έγινε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Παρά ταύτα με μικρή συμμετοχή η συνέλευση των εργαζομένων χθες 27 Σεπτεμβρίου απεφάσισε τη συνέχιση της κατάληψης (23-16).

Κατόπιν όλων αυτών καλώ δημόσια τους εργαζόμενους του Δήμου να επανεκτιμήσουν τη στάση τους ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα το δημαρχείο και να εξυπηρετηθούν οι δημότες – κάτοικοι της πόλης και όπως έχουμε υποχρέωση όλοι μας.

Ο δήμαρχος επιβάλλεται να είναι εγγυητής της νομιμότητας και της αξιοκρατίας, και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι ώστε να υπερασπισθούμε τα συμφέροντα της πόλης και των κατοίκων της, παράλληλα με την υπεράσπιση δίκαιων εργασιακών αιτημάτων όπως έχουμε ήδη κάνει σε πολλές περιπτώσεις (ΙΔΑΧ, δικαστικές διεκδικήσεις, διωκόμενες δασκάλες κ.ά.).

Γιάννης Σταθόπουλος 

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet