Μήνυμα Δήμου Πεντέλης για την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία
Κοινωνία

Μήνυμα Δήμου Πεντέλης για την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

Ο Δήμος Πεντέλης στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ενημερώνει ότι την 1η Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση: «Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να ευαισθητοποιήσει και να επισημάνει τα προβλήματα της Τρίτης Ηλικίας, αλλά και ως φόρος τιμής στους ηλικιωμένους.

»Στόχος του εορτασμού της ημέρας των ηλικιωμένων είναι η αναγνώριση της συμβολής των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, μέσα από εθελοντικές ενέργειες, μεταδίδοντας εμπειρίες και γνώσεις στα παιδιά τους.

»Σήμερα δυστυχώς στη χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης η Τρίτη Ηλικία πλήττεται περισσότερο με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να αδυνατούν να ζήσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους με αξιοπρέπεια, αυτονομία και με μια καλή ποιότητα ζωής.

»Ο Δήμος Πεντέλης μέσω της λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων που λειτουργεί και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες, δίνει τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους να νιώσουν ενεργά και ισότιμα μέλη της κοινωνίας και να καλλιεργήσουν ταλέντα μέσα από τη συμμετοχή τους σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης καθώς και σε ποικίλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet