«Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν δέχεται “ρήτρες” από “κουτσό άλογο” κ. Καραμέρο»
Ποιότητα Ζωής

«Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν δέχεται “ρήτρες” από “κουτσό άλογο” κ. Καραμέρο»

«Κουτσό άλογο» χαρακτηρίζει τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργο Καραμέρο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης απαντώντας σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Golden Hall.

Ο αντιδήμαρχος τονίζει ότι ο αντιπεριφερειάρχης δεν μπορεί να θέτει «ρήτρες» για τη χρηματοδότηση έργων του Δήμου Αμαρουσίου και «αντί να κάνει τον “τσάμπα μάγκα”», θα πρέπει «να κάνει τη δουλειά του» και «να αποδώσει στην πόλη αυτά που δικαιούται».

Ακολουθεί η ανακοίνωση – απάντηση του αντιδημάρχου:

Με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας των Βορείων Προαστίων, στο οποίο γίνεται αναφορά για κάποιες «ρήτρες» που δήθεν έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γ. Καραμέρος, αλλά και κάποιες δηλώσεις που φέρεται να έκανε σχετικά με την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επέκταση του Golden Hall, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1. Δεν είναι αρμοδιότητα του κ. Καραμέρου να κρίνει τη σκοπιμότητα και τη χρησιμότητα έργων που υλοποιεί με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ο Δήμος Αμαρουσίου. Αρμοδιότητά του είναι να φροντίζει να χρηματοδοτεί με τα χρήματά μας τα οποία διαχειρίζεται, έργα που είναι χρήσιμα για το Μαρούσι. Αντί να μας κάνει κριτική για τα έργα που υλοποιούνται στο Μαρούσι, χωρίς να βάζει ούτε ένα ευρώ, ας φροντίσει να χρηματοδοτήσει τις ώριμες μελέτες που του έχουμε καταθέσει ως Δήμος Αμαρουσίου για την κατασκευή παιδικών σταθμών, έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, κ.λπ. Αντί να κάνει τον «τσάμπα μάγκα», να κάνει τη δουλειά του. Και να αποδώσει στην πόλη αυτά που δικαιούται.

2. Δεν έχει το δικαίωμα ο κ. αντι-περιφερειάρχης να λέει ψέματα σχετικά με το κόστος των έργων που υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου. Έλεγε ψέματα όταν ισχυριζόταν ότι κόστισε 7,5 εκατομμύρια ευρώ η ανάπλαση του Κέντρου, ενώ κόστισε 4,5 εκατ. Το ίδιο κάνει και τώρα. Η δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων που διέρχεται την Π.Ε. Αγίου Θωμά και συγκεκριμένα και μέρος της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος, είναι μια «πράσινη» παρέμβαση, που προωθεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο αστικής μετακίνησης. Είναι ένα έργο που δεν κόστισε 5,5 εκατομμύρια όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο αντι-περιφερειάρχης, αλλά πολύ φθηνότερα, αφού το έργο δημοπρατήθηκε με έκπτωση 64%. Άλλο λοιπόν 5,5 εκατ. κε Καραμέρο, κι άλλα 2,2 εκατ. Αν δεν μπορείτε να αντιληφθείτε αυτή τη διαφορά, δεν κάνετε για τη θέση που υπηρετείτε.

3. Για να δικαιολογήσει την κυβίστηση της παράταξής του και την αποδοχή από πλευράς τους των απαιτήσεων της κατασκευάστριας εταιρείας του Golden Hall να επεκτείνει το εμπορικό κέντρο, κόντρα σε όσα υποστήριζαν προεκλογικά (όπως έκαναν και στο Ελληνικό), μιλά για την επιβολή δήθεν ρητρών. Ρήτρες που όλοι γνωρίζουμε ότι αναφέρονται για τα μάτια του κόσμου. Πιστεύει ο κ. Καραμέρος ότι με αριστερίστικες κουτοπονηριές θα ξεγελάσει τους πολίτες του Αμαρουσίου; Μπορεί να εμποδίσει την επέκταση του εμπορικού κέντρου αν δεν υλοποιηθούν οι δήθεν ρήτρες που επέβαλε να ψηφιστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο; Σε ιθαγενείς νομίζει ότι απευθύνεται; Τόσο πολύ υποτιμά τους κατοίκους του Αμαρουσίου;

4. Με ποιο δικαίωμα ο κ. Καραμέρος λέει ότι θα επιβάλλει τα αντισταθμιστικά οφέλη της εταιρείας ΛΑΜΔΑ να πάνε αποκλειστικά σε έργα στην περιοχή του Αγίου Θωμά; Επειδή είναι η γειτονιά που μένει; Οι άλλες γειτονιές του Αμαρουσίου όπως ο Παράδεισος ή το Ψαλίδι, που επίσης επιβαρύνονται από τη λειτουργία του Εμπορικού Κέντρου, θα αποκλειστούν από τη χρηματοδότηση έργων, επειδή δεν έχουν την τύχη να μένει εκεί ο κ. αντιπεριφερειάρχης; Ποιος νομίζει ότι είναι; Πιστεύει ότι θα ανεχθούμε ως δημοτική Αρχή να χρηματοδοτήσουν τα χρήματα των αντισταθμιστικών τις πολιτικές φιλοδοξίες του; Αν νοιάζεται για τη γειτονιά του, «ας βάλει το χέρι στο ταμείο της Περιφέρειας» κι ας χρηματοδοτήσει από εκεί έργα και παρεμβάσεις. Στα αντισταθμιστικά όμως της ΛΑΜΔΑ για το Μαρούσι, τον πρώτο και κύριο λόγο θα τον έχει ο Δήμος Αμαρουσίου και κανένας άλλος. Ο Δήμος Αμαρουσίου και όχι ο κ. Καραμέρος θα κατανείμει με δίκαιο κι αντικειμενικό τρόπο τα χρήματα αυτά.

5. Όσον αφορά τη μονοδρόμηση της Αμαρυσίας Αρτέμιδος, κι εδώ ο κ. Καραμέρος ξεπερνά τις αρμοδιότητές του. Με ποιες γνώσεις και στη βάση ποιων κυκλοφοριακών μελετών προτείνει μονοδρόμηση σε έναν δρόμο που όλα αυτά τα χρόνια είναι διπλής κατεύθυνσης; Είναι συγκοινωνιολόγος και δεν το γνωρίζουμε; Μπορεί με επιστημονικά στοιχεία και όχι με εμμονές να στηρίξει την άποψη αυτή; Η θα επαναλάβει το λάθος της Φραγκοκλησιάς, που συναίνεσε να γίνει διπλής κατεύθυνσης μετά τη διάνοιξή της από τον Δήμο Αμαρουσίου χωρίς να έχει προηγηθεί κυκλοφοριακή μελέτη, απλά και μόνο για να κάνει ρουσφέτι στον Δήμο Χαλανδρίου; Κι εξαιτίας αυτής της ανεύθυνης απόφασης, στην περιοχή γίνονται διαρκώς τροχαία ατυχήματα; Πόσο ακριβά θα πληρώσουμε ακόμη την ασχετοσύνη Καραμέρου;

Προτείνουμε στον αμετροεπή στα λόγια και τις πράξεις κ. αντι-περιφερειάρχη να είναι πολύ προσεκτικός όταν σχολιάζει τις πολιτικές της σημερινής διοίκησης του Δήμου.

Να είναι περισσότερο σοβαρός όταν στις δημόσιες ομιλίες του μοιράζει ξένα χρήματα, που ούτε του ανήκουν, ούτε ποτέ τα διεκδίκησε.

Και τέλος, να μην βιάζεται. Οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι το 2019.

Γνωρίζουμε ότι του έχει γίνει απωθημένο το ότι δεν μπόρεσε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου, αλλά έτσι όπως κάνει «θα καεί» πριν την ώρα του. Κι αν για τον Δήμο Αμαρουσίου ισχυρίζεται ότι έβαλε το κάρο μπροστά από το άλογο στο έργο της βιοκλιματικής, θα του συνιστούσαμε να είναι πιο προσεκτικός στο τι λέει, γιατί ακόμη χειρότερο από το να μπει το κάρο μπροστά από το άλογο, είναι να αποδειχθεί το άλογο κουτσό. Ας προσέξει λοιπόν μήπως τον συνοδεύσει στην υπόλοιπη πολιτική του πορεία, όσο σύντομη κι αν είναι, ο χαρακτηρισμός «κουτσό άλογο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet