Γ. Σταθόπουλος: Απολύτως αστήριχτες οι καταγγελίες Α. Γκιζιώτη
Πολιτική

Γ. Σταθόπουλος: Απολύτως αστήριχτες οι καταγγελίες Α. Γκιζιώτη

Απολύτως αστήριχτες χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής Ανδρέα Γκιζιώτη ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Σταθόπουλος.

Ο δήμαρχος απαντά σε καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας περί αναγκαστικών μέτρων είσπραξης οφειλών και για το θέμα της λύσης σύμβασης εργαζόμενης του Δήμου (Α. Γκιζιώτης: «Υπηρέτης της αντιλαϊκής πολιτικής» ο Γ. Σταθόπουλος).

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος επισημαίνει:

Γιάννης Σταθόπουλος: Απολύτως αστήριχτες οι καταγγελίες Γκιζιώτη

Πώς θα μπορούσα να απαντήσω στις τελείως αστήρικτες καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου Α. Γκιζιώτη εκτός από το να επαναλάβω αλήθειες, που και ο ίδιος, ως συνήθως ενημερωμένος, γνωρίζει καλά;

A. Για το θέμα των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης οφειλών-κατασχέσεων του θυμίζω ότι όπως έχει ενημερωθεί από την επίσκεψή του στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου και γνωρίζει:

  • Όλοι οι Δήμοι ακολουθούν την ίδια διαδικασία διότι έτσι αναστέλλεται και η παραγραφή τους.
  • Οι προϊστάμενοι των Ταμειακών Υπηρεσιών οφείλουν να εφαρμόσουν τον Νόμο με προσωπική τους ευθύνη για τη μη είσπραξη.

Β. Για το θέμα της αυτοδίκαιης λύσης σύμβασης εργαζόμενης με προσωρινούς πίνακες του θυμίζω ότι σε υπογραφή αυτοδίκαιης λύσης συμβάσεων υπαλλήλων του προσωρινού πίνακα 2010 έχουν προχωρήσει κατά περίπτωση οι Δήμοι Χανίων, Πετρούπολης και πιθανά και άλλοι.

Ίσως οι περιπτώσεις να μην είναι όλες ίδιες. Εμείς όμως κάναμε έναν ολόκληρο αγώνα και ο δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος:

  • Απευθύνθηκε στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ).
  • Επισκέφθηκε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος δήλωσε ρητά ότι εντός του επόμενου διμήνου θα προχωρήσουν από κοινού με τον υπουργό Εσωτερικών σε λύση.
  • Ζήτησε και πέτυχε συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το Σωματείο Εργαζομένων.
  • Επισκέφτηκε τον υπουργό Εσωτερικών που δεσμεύτηκε για λύση.  

Επίσης από τη στιγμή που η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών προχώρησε στις προβλεπόμενες από τον Νόμο ενέργειες για την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης, για αυτοδίκαιη λύση σύμβασης της εργαζόμενης, που δεν βρίσκεται στους επιτυχόντες του πίνακα διοριστέων 2011 του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού – ΑΣΕΠ, ως μη πληρούσα την τριτεκνία με την οποία προσελήφθη το 2010, ο δήμαρχος εξάντλησε κάθε περιθώριο καθυστέρησής της. Όμως μέχρι και την ημέρα ορκωμοσίας των νέων μονίμων υπαλλήλων, δεν υπήρξε η αναγκαία ρύθμιση, που διεκδικήσαμε και διεκδικούμε, που να επιτρέπει τη συνέχιση των προσωρινών συμβάσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet