Πολύπλευρη δράση για τα αδέσποτα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία
Κοινωνία

Πολύπλευρη δράση για τα αδέσποτα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής  είναι από τους πρώτους που προχώρησε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιο στις  26 Μαρτίου 2015, στη σύσταση και λειτουργία Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4235/2014, η οποία αναπτύσσει καθημερινά πολύπλευρη και σημαντική δράση για τα αδέσποτα ζώα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο:

  • Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων πραγματοποιεί στειρώσεις, περιποίηση τραυμάτων, χειρουργική αντιμετώπιση καταγμάτων κ.ά.
  • Παρέχει με έξοδα του Δήμου και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής ιατροφαρκευτική περίθαλψη και σίτιση σε αδέσποτα ζώα εντός των ορίων του Δήμου.
  • Αναλαμβάνει την καταγραφή τους, τη σήμανση τους με microchip και τον εμβολιασμό τους σε συνεργασία με  τον Σύλλογο Ζωοφίλων και τους κτηνιάτρους.
  • Μεριμνά για τη φιλοξενία, με έξοδα του Δήμου, των ζώων που χρειάζονται θεραπεία, όπως αυτά που νοσούν από Καλαζάρ.
  • Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής προωθεί τα αδέσποτα για υιοθεσία.

Ταυτόχρονα ο Δήμος έχει απευθύνει αίτημα στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ) για παραχώρηση οχήματος το οποίο θα διαθέσει για τις αναγκαίες μεταφορές των αδέσποτων ζώων.

Αυτοκόλλητα για την αποκομιδή ακαθαρσιών κατοικιδίων από τα πεζοδρόμια του Δήμου Αγίας Παρασκευής
Αυτοκόλλητα για την αποκομιδή ακαθαρσιών κατοικιδίων από τα πεζοδρόμια του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Επίσης ο Δήμος προχωρά, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Σύλλογο Ζωοφίλων για την  καθαριότητα των πεζοδρομίων από τα περιττώματα των σκύλων, στην έκδοση σχετικών αυτοκόλλητων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet