Αναβολή στην αξιολόγηση, αναβολή στην κατάληψη
Κοινωνία

Αναβολή στην αξιολόγηση, αναβολή στην κατάληψη

Όπως ενημερώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου Σοφία Κορωναίου, μετά την αναβολή των ημερομηνιών έναρξης της διαδικασίας της “δήθεν αξιολόγησης των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση”, δεν θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 η προγραμματισμένη από τον Σύλλογο κατάληψη των υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου και οι τελευταίες θα λειτουργήσουν κανονικά. Προσθέτει, ωστόσο, ότι “θα συνεχίσουμε με νέες μορφές κινητοποιήσεων μέχρι την οριστική κατάργηση του ανθρωποφάγου νόμου”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Αναβολή της δήθεν “αξιολόγησης”
Να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι στην ανθρωποφαγία που θέλουν να επιβάλλουν

Η κυβέρνηση, μετά την αντίδραση της ΠΟΕ–ΟΤΑ και τις προγραμματισμένες για τη Δευτέρα κινητοποιήσεις στους Δήμους (και στον δικό μας), ανέβαλε χθες εσπευσμένα την έναρξη της διαδικασίας «αξιολόγησης» των εργαζομένων για τον Ιούνιο, δηλαδή μετά τις εκλογές.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, σε συνεδρίασή του την περασμένη Πέμπτη, είχε αποφασίσει για τη Δευτέρα 28/4 κατάληψη των υπηρεσιών του Δήμου και έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, σύμφωνα και με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας. Με βάση τις εξελίξεις δεν θα πραγματοποιηθεί η κατάληψη τη Δευτέρα και θα προετοιμάσουμε νέες κινητοποιήσεις.

Αυτού του είδους η «αξιολόγηση» που νομοθέτησαν, η οποία θα κατανέμει υποχρεωτικά τους εργαζόμενους σε «άριστους» 25%, «μέτριους» 60%, «κακούς» 15%, όποτε κι αν εφαρμοσθεί θα είναι το ίδιο καταστροφική κι επικίνδυνη.

Είναι σίγουρα μια μερική επιτυχία μας, η κατ΄ εξαίρεση για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της «αξιολόγησης», αλλά καταλαβαίνουμε ότι είναι και ένας ελιγμός για να αποφευχθεί το προεκλογικό κόστος από τις αντιδράσεις μας.

Είναι σίγουρο ότι θα επανέλθουν, γι΄ αυτό κι εμείς σαν Σύλλογος θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ενημερώσουμε τους συναδέλφους και τους δημότες για τις συνέπειες, να συντονίσουμε τις δράσεις μας με άλλους φορείς, να αποτρέψουμε αυτού του είδους την «αξιολόγηση».

Πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι στην ανθρωποφαγία που θέλουν να επιβάλλουν.

Το Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet