Συνάντηση εφ΄ όλης της ύλης δημάρχου & Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου
Επιχειρήσεις – Αγορά

Συνάντηση εφ΄ όλης της ύλης δημάρχου & Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της πόλης και ιδιαίτερα του ιστορικού εμπορικού κέντρου.

Στη συζήτηση, που διεξήχθη σε θετικό κλίμα στο δημαρχείο Αμαρουσίου, παραβρέθηκαν επίσης εκ μέρους της διοίκησης οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης, Ρένα Χαλιώτη, Αθανάσιος Βελής, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Πέππας και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γεώργιος Διδασκάλου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους προβληματισμούς και τα ζητήματα που απασχολούν τον Εμπορικό Σύλλογο, τοποθετήθηκε επί αυτών, υποσχόμενος ότι άμεσα θα ανατεθεί σε εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου να συνομιλεί με τους καταστηματάρχες και να συνεργάζεται με τον Εμπορικό Σύλλογο, αναφέροντας απευθείας στον ίδιο προσωπικά.

Αναφορικά με το έργο στην πλατεία Ευτέρπης, διευκρίνισε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο και το έργο αναμένεται να έχει παραδοθεί σε 30 μήνες. Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης «θα πιέσουμε ώστε να ολοκληρωθεί σε συντομότερο χρονικό διάστημα», και πρόσθεσε ότι «για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην ολοκλήρωση των εργασιών μεταφοράς του δικτύου της ΔΕΗ υπεύθυνος είναι ο εργολάβος που ανέλαβε για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ να εκτελέσει αυτές τις εργασίες και όχι ο Δήμος. Σε καμία περίπτωση η χρονική αυτή καθυστέρηση δεν αναιρεί ούτε τη χρησιμότητα του έργου, ούτε την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης από τον ανάδοχο του έργου εντός των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων».

Στο πλαίσιο της τόνωσης της εμπορικής κίνησης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου προανήγγειλε ότι ο στολισμός για τις εορτές των Χριστουγέννων έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει 20 – 25 Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα θα εξελίσσονται εορταστικά δρώμενα. Επίσης αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν σε συνεργασία με τους κεραμίστες της πόλης για την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου.

Όσον αφορά στο θέμα καθαριότητας, τόνισε ότι «αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Αμαρουσίου το ζήτημα αυτό, γι’ αυτό η υπηρεσία Καθαριότητας θα ενισχυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με τους επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ το 2008 και ακόμη περαιτέρω από τους εργαζόμενους με οκτάμηνες συμβάσεις που θα έλθουν στον Δήμο μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας».

«Βεβαίως ο Δήμος» -πρόσθεσε- «καταβάλλει προσπάθεια για να διατηρείται το κέντρο της πόλης μας καθαρό, ωστόσο χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και από εμάς τους ίδιους, ώστε να διατηρείται καθαρός ο χώρος έξω από το κάθε κατάστημα».

Επίσης, ο δήμαρχος τόνισε ότι «θα τον βρουν αντιμέτωπο, όσοι, ακόμη και από την Περιφέρεια, δεν μεριμνήσουν για τα έργα που διαχειρίζονται και αφορούν στην πόλη του Αμαρουσίου».

Τέλος, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «οι προηγούμενες διοικήσεις χρέωναν τα παιδιά μας, ενώ σήμερα, σε μία περίοδο αστάθειας και πτώχευσης της χώρας μας, δημιουργούμε υπεραξία στην πόλη μας και προετοιμαζόμαστε για το μέλλον, χωρίς να χρεώνουμε ούτε ένα ευρώ τους πολίτες. Το Μαρούσι ενωμένο και δυνατό θα γίνει Δήμος πρότυπο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Στη συνάντηση εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ., Γιάννης Νικολαράκος, ενώ παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο ταμίας, Γρηγόρης Καραδήμας και το μέλος Λάμπρος Γενάρης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet