Στον αγιασμό του Σχολείου Κωφών & Βαρηκόων ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Κοινωνία

Στον αγιασμό του Σχολείου Κωφών & Βαρηκόων ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πεύκης παρόντος μεταξύ άλλων και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος αποδέχτηκε με χαρά σχετική πρόσκληση και παρέστη στην ωραία εκδήλωση του σχολείου, το οποίο εγκαταστάθηκε στην Πεύκη το 2009 επί δημαρχίας του.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κωφών & Βαρηκόων στην Πεύκη
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κωφών & Βαρηκόων στην Πεύκη

«Χαίρομαι», είπε στον χαιρετισμό του, «να βλέπω την πρόοδο του σχολείου, το οποίο αγκάλιασε η πόλη μας σε μια δύσκολη στιγμή, όταν έψαχνε να βρει έναν χώρο μετά την έξωση από το κτήριο της Φιλοθέης».

Επίσης, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εξοικονομώ Ι» για την ενεργειακή θωράκιση του κτηρίου. «Τη χρηματοδότηση αυτού του προγράμματος την είχαμε εξασφαλίσει με μεγάλο αγώνα το 2009, αφού τότε το πράσινο φως είχαν πάρει μόλις  το 10% των δήμων όλης της χώρας. Και η Πεύκη ήταν ανάμεσα σε αυτούς», τόνισε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Κλείνοντας, και αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στα παιδιά, στους γονείς τους και τους άξιους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο σχολείο, τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να συνδράμουμε στον αγώνα των κωφών και βαρήκοων για την αναγνώριση της νοηματικής γλώσσας και τη στήριξη με διερμηνείς της νοηματικής γλώσσας περισσότερων εκπομπών στην τηλεόραση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet