Στάση εργασίας εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης στις 11 Οκτωβρίου
Κοινωνία

Στάση εργασίας εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης στις 11 Οκτωβρίου

Σε στάση εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, καθώς και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται ενάντια στην τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση, η οποία, όπως τονίζει το Σωματείο, οδηγεί στην απόλυση εργαζόμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας δήμων.

Όπως επισημαίνει το Σωματείο, στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης απειλούνται με απόλυση 22 εργαζόμενοι, και ως εκ τούτου καλεί τη δημοτική Αρχή να πάρει θέση υπέρ της διατήρησης των θέσεων και να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου:

Καμία Απόλυση – Παράταση των συμβάσεων και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους                                                         

Το Σωματείο μας συμμετέχει και καλεί όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την Τρίτη 11 του Οκτώβρη από τις 11:30 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, όπως και στη συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη 1 το μεσημέρι. 

Για ακόμα μια φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τροπολογία υποτίθεται για την παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα και στην πραγματικότητα απολύει τους συμβασιούχους. Όχι μόνο δεν δίνει παράταση στις συμβάσεις, αλλά εξαρτά την παράταση των συμβάσεων από τις πιστώσεις και τα οικονομικά των δήμων. Δηλαδή εναπόκειται στις δημοτικές αρχές για τους ποιους και πόσους θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Ανοίγουν τον δρόμο στους δημάρχους να κάνουν πελατειακές σχέσεις εκβιάζοντας για το ποιον θα κρατήσουν και ποιον θα  απολύσουν.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά πετάει έξω τους διμηνίτες συμβασιούχους. 

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή τον λεγόμενο «αυτόματο κόφτη», που στην κυριολεξία είναι η δαμόκλειος σπάθη για τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Η κυβέρνηση αντί να ακούσει και να υλοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων, υλοποιεί τα αιτήματα των δημάρχων. Η κυβέρνηση γνωρίζει πλήρως ότι πολλές δημοτικές αρχές προχωρούν σε ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και ταυτόχρονα απολύουν εργαζόμενους. Το ξεχαρβάλωμα των υπηρεσιών καθαριότητας μας αφορά όλους. Αφορούν καταρχήν τους συμβασιούχους που απολύονται, τους μόνιμους και αορίστου χρόνου η εντατικοποίηση της δουλεία των οποίων έχει ήδη βαρέσει κόκκινο και τους δημότες γιατί αυτοί θα καλεστούν να πληρώσουν το μάρμαρο από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Στον Δήμο μας 22 εργαζόμενοι στην καθαριότητα (10 διμηνίτες και 12 οκταμηνίτες) οδηγούνται στην απόλυση. Πρόκειται σχεδόν για το μισό προσωπικό της καθαριότητας. Χωρίς αυτούς η δουλεία δεν βγαίνει. Δεν περισσεύει κανείς!

Όλοι στον δρόμο του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια!

Απαιτούμε:

Να αποσυρθεί η συγκεκριμένη τροπολογία.

Απευθυνόμαστε σε όλα τα πολιτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, και τα καλούμε να στηρίξουν τροπολογία στη Βουλή που να προβλέπει:

Την επέκταση όλων των συμβάσεων μέχρι 31.12.2017 και με τη λήξη της παράτασης την αυτόματη μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).

Να πάρει δημόσια ξεκάθαρη θέση η δημοτική Αρχή και να απαιτήσει από την κυβέρνηση την παραμονή στην εργασία με μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων των συναδέρφων συμβασιούχων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet