Στόχος βομβιστικής επίθεσης η εισαγγελέας Τσατάνη
Κοινωνία

Στόχος βομβιστικής επίθεσης η εισαγγελέας Τσατάνη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» στην οδό Ιπποκράτους 112, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο στόχος ήταν το βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία μένει στην ίδια πολυκατοικία.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου 2016. Σύμφωνα με την αστυνομία, επρόκειτο για μικρής ισχύος έκρηξη, από την οποία δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία της Εφημερίδας των Συντακτών και του zougla.gr και προειδοποίησε ότι σε μισή ώρα θα εκραγεί βόμβα στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν πρόκειται για φάρσα» και να «ειδοποιηθούν οι αρχές ώστε να εκκενωθεί ο χώρος άμεσα».

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση της περιοχής και ο μηχανισμός εξερράγη στην ώρα που ανέφερε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του βιβλιοπωλείου «Ελεύθερη Σκέψις», που βρίσκεται στο σημείο, και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Κλειστή παρέμενε ως αργά το βράδυ η οδός Ιπποκράτους, όπου γινόταν έρευνα στο τόπο του συμβάντος από πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ. για να περισυλλέξουν υπολείμματα του μηχανισμού. Συνάδελφοί τους αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες που μπορεί να είδαν τα άτομα που τον τοποθέτησαν. Παράλληλα αναμένουν την προκήρυξη με την οποία θα εξακριβωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση και για ποιον λόγο έβαλαν στο «στόχαστρό» τους το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Θέμης Σοφός ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου κατοικεί η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

«Αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φυλάξεως παρά ταύτα η ελληνική πολιτεία μείωσε τη φύλαξή της αφαιρώντας κάποιους από τους φύλακες» ανέφερε και συνέχισε:

«Είχε υποβληθεί από την κυρία εισαγγελέα ένσταση η οποία ουδέποτε απαντήθηκε. Με τη μείωση της φύλαξής της ο κίνδυνος αυξήθηκε και απόψε είχαμε το αποτέλεσμα της έκρηξης ενός εκρηκτικού μηχανισμού από τον οποίο κινδύνευε η ζωή της ίδιας και των κατοίκων που κατοικούν πέριξ της οικίας της».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτοσχέδιος μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μια πλαστική σακούλα κάτω από σταθμευμένο όχημα αστυνομικού. Το γεγονός περιέπλεξε την υπόθεση και ο αστυνομικός αναμένεται να μεταβεί στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη με περίπου 10 λεπτά καθυστέρηση από την ώρα που είχε προσδιοριστεί από τους αγνώστους στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κάτι που κάνει την αντιτρομοκρατική να εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποιο πρόβλημα στον μηχανισμό.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet