Εγκαινιάστηκε ο νέος παιδικός σταθμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Εγκαινιάστηκε ο νέος παιδικός σταθμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

«Επίσημη πρώτη» για τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο Άνω Ψαλίδι, τα εγκαίνια του οποίου τελέστηκαν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 από τον δήμαρχο, Νίκο Μπάμπαλο, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, αλλά και πλήθους κατοίκων και φορέων της πόλης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Πάρου & Νάξου, Καλλίνικος από κοινού με τον μητροπολίτη Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας, Γαβριήλ.

Ο νέος παιδικός σταθμός -στην διασταύρωση των οδών Χρυσανθέμων και Τζουμαγιάς- ήδη φιλοξενεί τα πρώτα από το σύνολο των 150, περίπου, παιδιών που μπορεί να στεγάσει, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο, ακόμα περισσότερες οικογένειες Ηρακλειωτών.

Νίκος Μπάμπαλος: «Παραδίδουμε ένα έργο αντάξιο της πόλης»

«Με βαθιά συγκίνηση, παραδίδουμε στο Ηράκλειο τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό, με την ευχή να γίνει ο προθάλαμος  για να μπορέσουν οι μικροί Ηρακλειώτες να εκπληρώσουν στο ακέραιο τα δικά τους όνειρα και προσδοκίες. Το αξίζει η πόλη μας, το αξίζουν τα παιδιά. Το αξίζουμε», είπε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.

Ο κ. Ν. Μπάμπαλος εξιστόρησε τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε αυτό το μεγάλο έργο, που όπως είπε προχώρησε «με αρκετές δυσκολίες και παράδοξα τα οποία πάντως, δεν κατάφεραν να κάμψουν την αποφασιστικότητα και την προσήλωση των ανθρώπων του Δήμου, διαχρονικά, για να ανεγερθεί ο απαραίτητος για την πόλη σταθμός».

«Αποδείξαμε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα μεγάλα και σημαντικά μπορεί να υπάρξει συνέχεια στο έργο ενός Δήμου. Κυρίως, όμως, αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, σύστημα και οργάνωση, μπορούμε να κάνουμε πράγματα προς όφελος των Ηρακλειωτών», σχολίασε.

Ο δήμαρχος έδωσε για το άμεσο μέλλον «ραντεβού» με τους Ηρακλειώτες στα εγκαίνια ενός ακόμα δημοτικού παιδικού σταθμού, ο οποίος θα ανεγερθεί στο Παλαιό Ηράκλειο, επί της Λεωφόρου Πλαπούτα. Όπως ενημέρωσε, ήδη έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση για το νέο αυτό έργο, οι εργασίες για το οποίο θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες.

«Ετοιμάσαμε έναν άρτιο παιδικό σταθμό που έχει εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα υλικά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το βέλτιστο εκπαιδευτικό περιβάλλον στα πρώτα βήματα των παιδιών της πόλης», τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΠΑΚΜ, Χρύσα Αγγελοπούλου.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός, Γιάννης Μπαλάφας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, η βουλευτής του Σύριζα, Ελένη Αυλωνίτου, οι βουλευτές της Ν.Δ. Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κουμουτσάκος και Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου Αττικής, Βασίλης Στέφας, ο εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας της πόλης, πατήρ Ανδρέας κ.ά.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Χαίρομαι που ολοκληρώσατε ένα τέτοιο έργο»

Τη σημασία που έχουν στην κοινωνία δομές όπως ο νέος δημοτικός παιδικός σταθμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Η συμμετοχή του παιδιού σε ένα κέντρο παιδικής φροντίδας, όπως αυτό που εγκαινιάζεται σήμερα, έχει σημαντικό ρόλο στην διάπλαση του χαρακτήρα του. Χαίρομαι που ο Δήμος έδωσε προτεραιότητα σε αυτό το έργο και κατάφερε να το φέρει εις πέρας», δήλωσε.

Από τη μεριά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, σχολίασε την συμβολή του υπουργείου στην τακτοποίηση των θεμάτων προσωπικού, ζητώντας από τον Δήμο και τους εργαζόμενους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την φροντίδα των παιδιών.

Εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταφέροντας μήνυμα του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη λειτουργία του νέου παιδικού σταθμού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τους ανθρώπους του Δήμου, οι οποίοι, όπως τόνισε, κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα μεγάλο έργο παρά τα εμπόδια που έφερε η κακώς εννοούμενη «ελληνική πραγματικότητα».

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ,  υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι «να υπάρχει Παιδεία σε αυτόν τον τόπο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet