Τα έργα αναβάθμισης στην Αγ. Φιλοθέη συζήτησαν δήμαρχος & τοπικοί σύλλογοι
Κοινωνία

Τα έργα αναβάθμισης στην Αγ. Φιλοθέη συζήτησαν δήμαρχος & τοπικοί σύλλογοι

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Αμαρουσίου, με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης «Ο Άγιος Γεώργιος», με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Αθλητικού Ομίλου Αγ. Φιλοθέης «Οδυσσέας», παρουσία του πατέρα Θεοφάνη από την Ενορία της Υπαπαντής του Κυρίου.

Παρέστησαν, επίσης, εκ μέρους της διοίκησης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης, Ρένα ΧαλιώτηΑθανάσιος Βελής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Πέτρος Κόνιαρης.

Αντικείμενο της εποικοδομητικής συνάντησης ήταν η εκτενής ενημέρωση των παρισταμένων για την πορεία των σημαντικών έργων υποδομής και αναβάθμισης που βρίσκονται σε εξέλιξη στη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης.

Ιδιαίτερα, για το θέμα που αφορά στην ανέγερση του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου στην περιοχή, ο δήμαρχος Αμαρουσίου υπογράμμισε ότι «μετά από συνεχείς προσωπικές παρεμβάσεις του προς τις διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και του ΕΤΑΔ Α.Ε. εξασφαλίσθηκε η παράταση παραχώρησης για μια πενταετία και συγκεκριμένα έως τις 31/12/2021, του οικοπέδου στο Ο.Τ. 31 της περιοχής Αγίας Φιλοθέης για την ανοικοδόμηση του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου».

«Ο διευθύνων σύμβουλος του Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» -σημείωσε ο δήμαρχος- «έχει δηλώσει εγγράφως ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπόνηση μελετών, και ως εκ τούτου ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει την εκπόνηση των επόμενων σταδίων».

Ο κ. Πατούλης κάλεσε τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων Χ. Σπιρτζή να προβεί άμεσα στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στον Δήμο Αμαρουσίου να προχωρήσει στην εκπόνηση των μελετών που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση και κατασκευή αυτού του τόσου σημαντικού για την τοπική κοινωνία και τους πολίτες έργου.

«Παραμένουμε αμετακίνητοι στη θέση μας, πως είναι νευραλγικής σημασίας η ανοικοδόμηση του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητάμε από την κυβέρνηση να άρει τα εμπόδια και να διευκολύνει το έργο μας» τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Παράλληλα, έγινε ειδική αναφορά στα έργα που έχουν υλοποιηθεί και εκτελούνται στην περιοχή, όπως:

  • Η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης και ασφαλτόστρωσης  της οδού Ερυθρού Σταυρού και των πεζοδρομίων αυτής.
  • Η αποπεράτωση της κατασκευής μετωπιαίου φρεατίου, στη συμβολή των οδών Χασιώτη και Φλέμινγκ για την απορροή των ομβρίων.
  • Η ανακατασκευή του τάπητα στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στο πάρκο Ελευθερίας, οι επιδιορθώσεις των αποδυτηρίων και η αποκατάσταση της υδροδότησής τους.
  • Η ανακατασκευή του πεζοδρομίου επί της οδού Πάτμου στο ύψος της  εισόδου στο σχολείο και η κατασκευή πεζοδρομίου  και στο υπόλοιπο τμήμα της οδού για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από του 7ου δημοτικού σχολείο.
  • Καθαρισμός και κλάδεμα των δέντρων στην νησίδα επί της οδού Φλέμινγκ.
  • Καθαρισμός του πάρκου Ελευθερίας και της εισόδου στο 8ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο επί της οδού Νίκης.
  • Η εξέλιξη της κυκλοφοριακής μελέτης από το συγκοινωνιολόγο κ. Ματσούκη.

Επίσης συζητήθηκαν και συμπληρωματικές παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η γειτονιά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν:

  • Εκ μέρους του Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης, ο πρόεδρος, Νικόλαος Αρβανιτάκης, ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Παπαευθυμίου, ο γραμματέας, Θωμάς Μπιλόρογλου και τα μέλη Κωνσταντίνος Χαλέμος και Μαρία Βερνάρδου.
  • Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο πρόεδρος,  Κωνσταντίνος Κάσδαγλης και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η γραμματέας, Σία Μπάρλα.
  • Από τον Αθλητικό Όμιλο «Οδυσσέας», η πρόεδρος, Κάτια Ηλιοπούλου, ο αντιπρόεδρος, Πέτρος Κόνιαρης και ο γραμματέας, Ιωάννης Παπουτσιδάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet