Σοκάρουν πληροφορίες για θηριωδίες της ISIS
Κόσμος

Σοκάρουν πληροφορίες για θηριωδίες της ISIS

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν -σύμφωνα με πληροφορίες- σφαγιάσει δεκάδες άτομα γύρω από τη Μοσούλη την τελευταία εβδομάδα, είπε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ρούπερτ Κόλβιλ, επικαλούμενος πληροφορίες από την περιοχή.

Την Κυριακή, η ISIS φέρεται να σκότωσε 50 πρώην αστυνομικούς σε κτήριο έξω από τη Μοσούλη. Την περασμένη Πέμπτη, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν τις σορούς 70 πολιτών στο χωριό Τουλούλ Νασέρ, νότια της Μοσούλης, σημείωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρει ο «Guardian», μία από τις πληροφορίες αναφέρει ότι στο χωριό Σαφίνα, το οποίο βρίσκεται νότια της Μοσούλης, 15 άμαχοι δολοφονήθηκαν και τα πτώματά τους τα έριξαν οι τζιχαντιστές στο ποτάμι.

Επίσης, τζιχαντιστές έδεσαν έξι άνδρες, συγγενείς ενός ηγέτη φυλής που μάχεται κατά της ISIS, σε όχημα και τους έσερναν στο χωριό.

«Οι έξι άνδρες φέρεται να ξυλοκοπήθηκαν με ξύλα και με κοντάκια όπλων. Δεν έχει ξεκαθαριστεί τι τους συνέβη στη συνέχεια» πρόσθεσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τζιχαντιστές πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις γυναίκες και τρία κορίτσια, ενώ τραυμάτισαν άλλα τέσσερα παιδιά, επειδή καθυστερούσαν να προχωρήσουν στη διάρκεια εκβιαστικής μετεγκατάστασης από το χωριό Ρουφέιλα.

«Τα θύματα είχαν μείνει πίσω εξαιτίας αναπηρίας ενός από τα παιδιά. Το κορίτσι φαίνεται ότι ήταν ανάμεσα στα άτομα που πυροβόλησαν και σκότωσαν (οι τζιχαντιστές)» πρόσθεσε ο Κόλβιλ.

Οι πληροφορίες προέρχονται από πολίτες και πηγές στο βόρειο Ιράκ που ο ΟΗΕ έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν. Άλλες πληροφορίες προέρχονται από πηγές από την ιρακινή κυβέρνηση και χρειάζονται -όπως και οι προηγούμενες- επιβεβαίωση.

«Φοβόμαστε πολύ ότι αυτές δεν θα είναι οι τελευταίες τέτοιου είδους πληροφορίες για βάρβαρες πράξεις» από την ISIS, είπε ο Κόλβιλ.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet